Zecira Musovics vackra hyllning till motståndaren säger allt om hennes stora hjärta: "Hon förtjänar det"

Zecira Musovics vackra hyllning till motståndaren säger allt om hennes stora hjärta: ”Hon förtjänar det”

Sverige är bara 90 minuter från ett VM-brons.
Då ställs Zecira Musovic mot välbekant motstånd på lördag.
Nu hyllar succémålvakten motståndaren Sam Kerr som hon ska försöka stoppa.

Endast en match återstår av Sveriges VM-turnering och det kommer att bli den bästa inramningen hittills. När det är hemmanationen Australien som väntar i bronsmatchen inför fullsatta läktare.

Musovic hyllar

Längs vägen har landslagsmålvakten Zecira Musovic varit en av Sveriges viktigaste spelare och fått sitt stora internationella genombrottet den här sommaren. Nu väntar ännu ett svårt test på lördag när hon ställs mot storstjärnan och lagkamraten Sam Kerr.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zecira Musovic, VM
230817 Goalkeeper Zecira Musovic of the Swedish women’s national football team is interviewed at a press event during the FIFA Women’s World Cup on August 17, 2023 in Brisbane. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0697

Båda två spelar till vardags i Chelsea och Musovic är full av beundran för Australiens största stjärna. Nu hyllar hon Kerr på vackraste sätt inför mötet med varandra.
– Det blir såklart kul. I semifinalen mot England gladdes jag så otroligt av att se Sam göra mål. Jag hade önskat att hon hade fått göra något mål till. Jag vet hur mycket hon kämpar varje dag och jag vet vilken fantastisk spelare, och framför allt människa, hon är. Hon förtjänar verkligen allt det bästa, säger svenskan till SVT Sport.
– Men sen när vi ställs mot varandra så är det en motståndare. Jag ska göra allt för att hon inte ska göra några mål mot mig.

LÄS MER: Hedvig Lindahls ärliga ord efter jättekritiken mot Fridolina Rolfö i VM: ”En del har frågat mig om det”

Jagar VM-brons

För Sverige finns möjligheten att vinna det andra raka VM-bronset på damsidan. Fyra år sedan var Musovic andramålvakt när VM-bronset bärgades men nu får hon med största sannolikhet ansvaret mellan stolparna för att ta hem ännu en medalj till Sverige.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zecira Musovic, VM
230811 Goalkeeper Zecira Musovic of Sweden celebrates after the FIFA Women’s World Cup quarterfinal between Japan and Sweden on August 11, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0685

Motivationen är det inget fel på när hon lovar att göra allt för att vinna bronsmatchen mot Australien på lördag.
– Jag tycker att vi hittills har gjort en fantastisk turnering. Vi har vuxit in i turneringen och visat att vi fortfarande är med i toppen. Vi åker snöpligt ut mot Spanien, men det hade känts otroligt bra att få runda av mästerskapet med en medalj och tas emot av det svenska folket. Om det är något man har känt hemifrån så är det verkligen det fantastiska stödet hemifrån, säger målvakten i intervjun.

Hur tror du att det går för Sverige i bronsmatchen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nya mardrömsbeskedet för Sverige under fotbolls-VM – väcker nu stor oro i Blågult: ”Det är extremt tufft”