Hedvig Lindahls ärliga ord efter jättekritiken mot Fridolina Rolfö i VM: "En del har frågat mig om det"

Hedvig Lindahls ärliga ord efter jättekritiken mot Fridolina Rolfö i VM: ”En del har frågat mig om det”

Sverige åkte på en tung förlust mot Spanien.
Efteråt har Fridolina Rolfö fått ta emot kritik för sitt agerande efter slutsignalen.
Nu ger sig förre målvaktshjälten Hedvig Lindahl in i debatten.

Det var en mycket tung förlust som Sverige åkte på under tisdag förmiddag. Spanien var det bättre laget och vann rättvist med 2-1 men förlusten är fortfarande så oerhört sur.

Blågul förlust

Slutminuterna var heldramatiska när Sverige först kvitterade till 1-1 sent och sedan åkte på ännu ett baklängesmål bara någon minut senare. En hel del har sagts efter matchen om hur domaren var orättvis, att Spaniens ledningsmål var offside och att Zecira Musovic borde räddat skottet som innebar 2-1.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fridolina Rolfö, Sverige
230815 Fridolina Rolfö of Sweden looks dejected after the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0694

Även landslagsstjärnan Fridolina Rolfö har fått ta emot en hel del kritik för hennes agerande efter slutsignalen. Många svenskar har stört sig på bilderna av Rolfö som kramas och ler tillsammans med spanska motståndaren Aitana Bonmati.

LÄS MER: 11-årige Gabriels helt klockrena initiativ – har nu anmält domaren efter Sveriges VM-förlust: ”Var orättvis”

Lindahls ord

Båda två är lagkamrater i Barcelona vanligtvis och när de bytte tröjor efter matchen passade en fotograf på att fota duon. Bilder som sedan har spridits runt om i fotbollsvärlden och blivit en stor snackis.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hedvig Lindahl, Sverige
230605 Djurgårdens Hedvig Lindahl under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Brommapojkarna och Djurgården den 5 juni 2023 i Stockholm. Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN / COP 313 / MC0049

Kritiken mot Rolfö har handlat om att hon verkar ta lättsamt på förlusten när man ser bilderna. Men nu ger sig den förre målvaktshjälten Hedvig Lindahl in i debatten.
”En del har frågat mig om min åsikt angående bilden på Fridolina Rolfö och Aitana Bonmati – och jag kommer att säga det här. Jag kan förstå folk som kände sig ledsna över förlusten och att de inte kunde spegla sina egna känslor mot bilden där ’Frido’ ler och att de inte kunde finna någon tröst i det. Genom att se den bilden, menar jag”, skriver Lindahl på X (tidigare Twitter).

LÄS MER: Tony Gustavssons avgörande ord om Sverige – pekar nu ut stora fördelen för Blågult: ”Det spelar stor roll”

Hedvig Lindahl menar att alla hanterar tuffa känslor på olika sätt och att det här var Fridolina Rolfös sätt att hantera en smärtsam förlust.
”Oavsett så är inte Frido ansvarig för det sättet som människor hanterar sina egna inre känslor på. Hennes sätt att hantera de tuffa känslorna var att få en kram av en kär vän”, skriver hon vidare.
”Om vi kritiserar Frido för att hon hanterar sina känslor, vart är vi på väg då? Människor borde istället fråga sig själva: ’Varför blir jag upprörd?’. Kanske är svaret att du också behöver en kram och att få skratta bort den dåliga känslan”.

Håller du med Hedvig Lindahl här? Dela artikeln och säg din åsikt!