11-årige Gabriels helt klockrena initiativ – har nu anmält domaren efter Sveriges VM-förlust: "Var orättvis"

11-årige Gabriels helt klockrena initiativ – har nu anmält domaren efter Sveriges VM-förlust: ”Var orättvis”

Sverige åkte på första VM-förlusten i semifinalen.
Efter matchen har besvikelsen varit stor mot domarinsatsen.
Nu har 11-årige Gabriel Olofsson agerat och anmält VM-domaren.

Det blev en mycket tung förlust för Sverige i VM-semifinalen mot Spanien på tisdagen. VM-finaldrömmen krossades och nu får svenskorna sikta in sig på en bronsmatch istället.

Blågul besvikelse

Efter matchen har besvikelsen varit stor och många svenskar har anklagat huvuddomaren Edina Alves Batista för en orättvis insats och för mycket favör till Spanien. Flera blågula spelare uttryckte en tydlig kritik mot den brasilianska domaren direkt efter slutsignalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, VM
230815 Kosovare Asllani of Sweden looks dejected after the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / MB0694

Nu rapporterar nyhetsbyrån Sirén att en person har anmält VM-domaren till Justitieombudsmannen, JO. Enligt anmälan ska domaren ha agerat orättvist och ”känts mutad av olika länder” rapporteras.

LÄS MER: Oväntade kritiken mot Zlatan Ibrahimovic(!) – mitt under damernas fotbolls-VM: ”Undra vad han tycker”

Orättvis domare

Den som hört av sig till JO är 11-årige pojken Gabriel Olofsson, från Stavby utanför Uppsala.
– Jag har sett de flesta matcher som Sverige spelat och tycker att domaren dömde ganska orättvist mot Sverige. Bland annat har det varit massa saker som folk fejkade men som domaren ändå blåste på, säger han till Sportbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, VM
230815 Amanda Ilestedt of Sweden reacts towards referee Edina Alves during the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / MB0694

När VM-semifinalen tog slut och det stod klart att Sverige förlorar så agerade Gabriel omedelbart. Tillsammans med systern och en kompis började de googla fram hur de kunde anmäla och hittade till JO:s officiella webbplats.
– Jag tänkte att man kunde anmäla det man tycker är fel. Så då sökte jag på det och det kom upp efter ett tag. Jag tänkte göra det på skoj, jag tänkte inte att det skulle bli något av det om inte fler skickade in, berättar pojken i intervjun.

LÄS MER: Svenska tokilskan efter bittra förlusten mot Spanien – rasar efter slutsignalen: ”Jävligt förbannad”

Men det kommer inte bli något mer av lille Gabriels JO-anmälan, då de inte har fotboll som arbetsområde utan istället granskar svenska myndigheter. Mamma Sigrid Agenäs kan erkänna att sonens känslor svällade över efter matchens slut.
– Gabriel blev väldigt besviken och arg när slutsignalen gick. Men nu har det gått över. Jag vet inte hur han hittade JO:s hemsida. Men han är nog ganska rådig. Jag pratade också med honom och sa att man inte ska kolla så mycket på domaren. Men han stod på sig!, berättar hon för kvällstidningen.

Vad tycker du om domarinsatsen i Sveriges match? Dela artikeln och säg din åsikt!