Svenska tokilskan efter bittra förlusten mot Spanien – rasar efter slutsignalen: "Jävligt förbannad"

Svenska tokilskan efter bittra förlusten mot Spanien – rasar efter slutsignalen: ”Jävligt förbannad”

Sverige gick miste om den stora VM-finaldrömmen.
Efter förlusten mot Spanien riktas nu stark ilska mot domaren.
– Jag är jävligt förbannad, irriterad och arg, säger Johanna Rytting Kaneryd till SportExpressen.

VM-semifinalen mellan Sverige och Spanien var länge ett ställningskrig där målchanserna avlöste varandra på var sin planhalva. Men länge var ställningen 0-0 ända fram till de sista 10 minuterna då plötsligt allt hände och matchen blev ett ruggigt drama.

Sveriges förlust

Först prickade Spanien in ledningsmålet, sedan kvitterade Rebecka Blomqvist för Sverige och efter det gjorde Spanien segermålet. Allt inom loppet av bara några minuter ren och skär fotbollsspänning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, fotbolls-VM
230815 Kosovare Asllani and Rebecka Blomqvist of Sweden look dejected after the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0694

Men efter slutsignalen blandades besvikelse och tårar med ilska hos de svenska spelarna. För Blågult var inte alls nöjd med dagens domarinsats från brasilianskan Edina Alves Batista.
– Jag upplevde en väldigt låg nivå, jag upplevde att bara för att vi är större och starkare fick vi allt emot oss, säger Lina Hurtig till SportExpressen.

LÄS MER: Tydliga kritiken mot Zecira Musovic efter den svenska mardrömmen i VM-semifinalen – här är hårda orden

Svenska ilskan

Framförallt en situationen väckte stor irritation hos svenskorna när de trodde att man fått en hörna i slutskedet. Men istället blåste domaren för spansk frispark efter att försvararen fallit tämligen lätt.
– Det där är billigt, det där är löjligt, sa Viaplay-kommentatorn Henrik Strömblad i sändningen.
– Domaren höll inte nivå i dag, det är för dålig nivå. Det går inte att ha dialog med henne, det är A och O när man dömer en semifinal att kunna ha en dialog. Det är lätt att säga efter, men det hade hjälpt, konstaterar en besviken Nathalie Björn för kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, fotbolls-VM
230815 Amanda Ilestedt and Olivia Schough of Sweden react during the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0694

Dessutom innehöll Spaniens 1-0-mål en misstänkt offsidesituation. Men den som är argast av dem alla är ändå Johanna Rytting Kaneryd, som inte kan hålla tillbaka känslorna efter slutsignalen.
– Jag kände redan från start att hon pratade samma språk och gav mycket fördelar till Spanien. Jag ska inte säga att det är domarens fel att vi ej är i final, vi kunde stängt matchen tidigare och gjort bättre på lägena. Men jag är jävligt förbannad, irriterad och arg och alla sorts känslor. Jag fick ingen respons mer än att hon flinade åt en. Fjärdedomaren förstod oss men jag vet ej vad jag ska säga. Jag vet inte vad jag ska säga, jag kommer säga något dumt om jag fortsätter, säger svenska VM-debutanten i en intervju efter förlusten.

Vad tycker du om Sveriges insats i VM-semin? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: TV-kanalens pinsamma dundertabbe under svenska VM-semifinalen: ”Vad är det för fel på Sverige!?”