Nya mardrömsbeskedet för Sverige under fotbolls-VM – väcker nu stor oro i Blågult: "Det är extremt tufft"

Nya mardrömsbeskedet för Sverige under fotbolls-VM – väcker nu stor oro i Blågult: ”Det är extremt tufft”

Sverige slickar fortfarande såren efter förlusten.
Men här är ännu ett mardrömsbesked för Blågult.
– Det är extremt tufft, erkänner landslagsmålvakten Zecira Musovic.

Det ville sig inte alls för Sverige mot Spanien i VM-semifinalen. Trots sen kvittering föll Blågult hårt med 2-1 i det absoluta slutskedet av jätterysaren.

Blågul mardröm

Förlusten mot Spanien hade även vanligtvis inneburit att Sverige missat kommande OS-turnering men kvalformatet har gjorts om. Men här kommer ändå ett mardrömsbesked för svensk del – för det kommer att bli oerhört tufft att nå sommar-OS i Paris 2024.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, VM
230815 Kosovare Asllani, Rebecka Blomqvist and Fridolina Rolfö of Sweden looks dejected after the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0694

Europa får endast tre platser till damernas OS-fotboll och då Frankrike är värdland handlar det bara om två platser som finns kvar att göra upp om. Men det är inte VM längre som avgör vilka som länder som går till OS utan istället kliver Nations League in i damernas fotboll till hösten och tar över funktionen som OS-kval.

LÄS MER: Hedvig Lindahls ärliga ord efter jättekritiken mot Fridolina Rolfö i VM: ”En del har frågat mig om det”

Musovics ord

Sverige behöver därför vinna sin Nations League-grupp och sedan möts de fyra gruppvinnarna i ett slutspel där de två lag som når final även kvalificerar sig för OS-spel.
– Det kommer vara hur tuffa matcher som helst här i höst. Vi har verkligen steppat upp även på den fronten och det kommer vara matcher som gäller, vilket är någonting som jag älskar. Att spela tävlingsmatcher när det gäller och inte älta träningsmatcher i ett helt år, säger landslagsmålvakten Zecira Musovic till Sportbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zecira Musovic, Sverige, VM
230814 Goalkeeper Zecira Musovic of the Swedish women’s national football team at a training session during the FIFA Women’s World Cup on August 14, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0690

Sverige möter återigen Spanien i Nations League-gruppen samt Italien och Schweiz och bara ett lag går vidare till slutspelet. Därför växer en stor oro för att blågula fotbollsdamerna kan missa OS-spel till nästa sommar.
– Det är extremt tufft. Jag tror vi har tagit oss till varenda mästerskap men man ska inte glömma den tuffa vägen. Och man ska inte… Det kommer krävas extremt mycket. Man ska vinna gruppen och sen ska man vinna en semifinal, alltså det är en extremt lång väg. Men jag känner någonstans ett steg i taget. Jag vill ha den där medaljen (VM-bronset) först. Sen får vi ta nästa utmaning, säger Musovic.

Tror du att Sverige tar VM-brons? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Tony Gustavssons avgörande ord om Sverige – pekar nu ut stora fördelen för Blågult: ”Det spelar stor roll”