VM-stjärnan Eden Hazard går till högst oväntad attack mot Tyskland efter protesten: ”Hade varit bättre att…”

Tyskland har hyllats stort för sin protest mot Fifa.
Nu går Eden Hazard i motsatt riktning och vädrar sin kritik.
– Det kanske hade varit bättre att inte göra det, säger han enligt RMC Sport.

Redan inför fotbolls-VM hade Tyskland förberett en tydlig protest mot värdlandet Qatar och dess regim. Men när Fifa gick ut och förbjöd kaptensbindeln med regnbågsfärger och orden ”One Love” så fick tyskarna improvisera fram en ny protest.

Hazards kritik

Inför första VM-matchen mot Japan på onsdagen så valde samtliga spelare i startelvan att hålla för sina munnar under lagfotograferingen för att tydligt visa sitt missnöje. Tyskarnas tydliga protest har hyllats stort runt om i världen men nu kommer en motreaktion från högst oväntat håll.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tyskland, fotbolls-VM
221123 The starting eleven of Germany hold their hands over their mouths in a protest as they pose for a photo ahead of the FIFA World Cup 2022 football match between Germany and Japan on November 23, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0384

Det är belgiske VM-stjärnan Eden Hazard, till vardags i Real Madrid, som ger sig in i debatten och vädrar sin stora kritik mot Tysklands agerande. 31-åringen uppskattar inte alls protesten och ger sin syn på saken.
– Det kanske hade varit bättre att inte göra det och vinna i stället, säger han enligt RMC Sport.

LÄS MER: Supporterns luriga genidrag för att smussla in alkohol på VM-arenan – får nu hela fotbollsvärlden att skratta

Tysklands svar

Tyskland förlorade premiärmatchen mot Japan med 2-1 efter en sen vändning av japanerna. Det är Hazard extra tydlig med, att han bara vill fokusera på fotbollen och inte politiken under det kritiserade mästerskapet i Qatar.
– Vi är här för att spela fotboll, jag är inte här för att skicka ett politiskt budskap. Det finns andra personer som är bättre lämpade för det, säger han i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Eden Hazard, fotbolls-VM
221123 Eden Hazard of Belgium ahead of the FIFA World Cup 2022 football match between Belgium and Canada on November 23, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0385

Tyska fotbollsförbundet har i efterhand förklarat protesten och motiverat varför man valde att genomföra den.
”Det handlar inte om ett politiskt budskap: Mänskliga rättigheter är inte förhandlingsbara. Det borde vara självklart. Men det är det tyvärr inte ännu. Det är därför det här budskapet är så viktigt för oss. Att förbjuda oss från att ha BINDELN är som att förbjuda våra munnar. Vår hållning står fast”, skrev man i ett officiellt uttalande till fotbollsvärlden.

Vad tycker du om protesten och Eden Hazards kritik? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: TV4-experten Lotta Schelins ärliga ord – därför vägrar hon sätta sin fot i Qatar för VM: ”Finns inte en chans”