TV4-experten Lotta Schelins ärliga ord – därför vägrar hon sätta sin fot i Qatar för VM: ”Finns inte en chans”

TV4 bevakar fotbolls-VM i Qatar ihop med SVT.
Men TV4-experten Lotta Schelin är kvar i Sverige och vägrar jobba på plats.
– Det finns inte en chans att jag skulle åka dit, säger hon i en intervju med Sportbladet.

Det finns få svenska fotbollsspelare på damsidan som kan mäta sig med Lotta Schelins meritlista. På landslagsnivå är hon den främste målskytten genom tiderna med 88 fullträffar på 185 landskamper och kan visa upp OS-silver och VM-brons.

Schelins karriär

På klubblagsnivå är det ännu mer välfyllt i prisskåpet med hela 8 franska ligatitlar och 2 Champions League-titlar med Lyon. Lägg därtill att hon vunnit den ärofyllda Diamantbollen som Sveriges bästa fotbollsspelare fem gånger under karriären så förstår ni hennes storhet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lotta Schelin, fotbolls-VM
220714 Lotta Schelin och Frida Nordstrand i Tv4/Cmores EM-studio under dag 9 av fotboll-EM den 14 juli 2022 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0334

Sedan spelarkarriären tog slut har vi fått se Schelin använda sina fotbollskunskaper och stora erfarenhet som tv-expert. Den här vintern är hon högaktuell med fotbolls-VM 2022 i Qatar som just nu pågår.
– Det som är speciellt med att sitta i tv när landslagen spelar är att man inte ska vara för supernördig. Man ska prata för en allmän publik, allt från Ola, 75, och Agda, 62, till ungdomarna. Det måste vara ett språk som gör det lite enklare i sin helhet, säger hon i en intervju med Sportbladet.

LÄS MER: Supporterns luriga genidrag för att smussla in alkohol på VM-arenan – får nu hela fotbollsvärlden att skratta

”Känner oh shit”

Men när kollegorna på TV4 rest till Doha, Qatar, för att bevaka det kritiserade mästerskapet så har 38-åringen valt att stanna hemma i Sverige. Det är ett tydligt ställningstagande från hennes sida.
– Jag skulle inte känna mig trygg för fem öre, säger Schelin till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lotta Schelin, fotbolls-VM
220714 Lotta Schelin i Tv4/Cmores EM-studio under dag 9 av fotboll-EM den 14 juli 2022 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0334

Lotta Schelin utvecklar sedan sina tankar om beslutet att hålla sig drygt 500 mil ifrån världsmästerskapet i Qatar.
– Ju mer information jag får över tid desto mer känner jag ”oh shit”. Det finns inte en chans att jag skulle åka dit. Både SVT och Fyran har bara skickat så många som nödvändigt, men för mig var det aldrig aktuellt ändå. Jag lever med en kvinna och i Qatar är det inte lagligt ens. Det känns noll säkert för mig att vistas där, säger hon i intervjun.

Vad tycker du om Lotta Schelins ställningstagande? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jättehånet mot Tysklands protest – efter chockförlusten mot Japan i VM: ”Det här som händer när man…”