Supporterns luriga genidrag för att smussla in alkohol på VM-arenan – får nu hela fotbollsvärlden att skratta

Supporterns luriga genidrag för att smussla in alkohol på VM-arenan – får nu hela fotbollsvärlden att skratta

Många supportrar som är på plats för att stötta sitt land under fotbolls-VM i Qatar hade sannolikt velat njuta av en öl till matchen.
Alkohol är dock förbjudet i värdlandet och tillgången till alkohol är därför kraftigt begränsad under mästerskapet.
Men en mexikansk supporter har till synes tänkt ett varv extra.

Supportrarna på läktaren får i de allra flesta fall klara sig utan alkohol under VM i Qatar eftersom alkohol är förbjudet i landet. Innan mästerskapet basunerades det ut att man dock skulle kunna köpa öl inne på arenorna – något som Qatar dock drog tillbaka bara två dagar innan VM-premiären.

Alkoholförbud under VM

Ett av få ställen där det faktiskt går att köpa öl är en så kallad ”fan zone” där man för cirka 150 svenska kronor har möjlighet att få tag på en kall dryck. Dock tillåts man bara att köpa fyra enheter per person.

LÄS MER: Jättehånet mot Tysklands protest – efter chockförlusten mot Japan i VM: ”Det här som händer när man…”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mexico, Fotbolls-VM
Mexico’s goalkeeper Guillermo Ochoa stand-in with teammates on the pitch after he World Cup group C soccer match between Mexico and Poland, at the Stadium 974 in Doha, Qatar, Tuesday, Nov. 22, 2022. (AP Photo/Martin Meissner) mme186

Alkoholförbudet har fått supportrar världen över att reagera – och vissa tycks ha tagit det aningen längre än andra. Kolla bara på den mexikanske supportern som innan mötet mellan Mexico och Polen ertappades med att ha försökt smuggla in alkohol på arenan genom en kikare. Ja, ni läste rätt. En kikare.

Genidraget (?)

LÄS MER: Mats Sundin avslöjar Börje Salmings starka ord – det ångrar ikonen allra mest: ”Jag glömmer det aldrig”

I klippet kan man se hur den mexikanske anhängaren har stoppats av säkerhetspersonal inne på arenan som noggrant granskar den kikare som han tagit med sig. En personen från säkerhetspersonalen skruvar sedan av linsskyddet – som visar sig dölja något form rör där det är tänkt att man ska dricka ur. Genidraget – om man nu kan kalla det för det – gick alltså inte hem denna gång trots att försöket var tappert. Det exakta innehållet i kikaren är dock oklart.