Mats Sundin avslöjar Börje Salmings starka ord – det ångrar ikonen allra mest: ”Jag glömmer det aldrig”

Börje Salming har alltid funnits där för Mats Sundin.
Nu avslöjar ”Sudden” ikonens starka ord till honom i Toronto.
– Det kommer jag aldrig att glömma, berättar han i podcasten ”Halv Tre med Lotta Bromé”.

1989 valdes Mats Sundin som nummer 1 i NHL-draften och skrev svensk idrottshistoria som den allra första att göra det. Det blev först spel i Québec Nordiques och sedan skulle ”Sudden” göra den stora flytten till klassiska Toronto Maple Leafs.

Sundin & Salming

Sundin skulle sedan att komma att bli en ikon i Toronto och han hade god hjälp att acklimatisera sig i sin nya hemstad tack vare legendaren Börje Salming. Tillsammans är de två av Maple Leafs största spelare genom tiderna och båda två står som statyer i den hockeytokiga staden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mats Sundin, Börje Salming, Toronto Maple Leafs
221111, Ishockey, NHL, Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins, Börje Salming: November 11, 2022, Toronto, ON, CANADA: Former Toronto Maple Leafs players and members of the Hockey Hall of Fame, Borje Salming, left, and Mats Sundin take part in a pregame ceremony prior to NHL hockey action between the Toronto Maple Leafs and Pittsburgh Penguins, in Toronto, Friday, Nov. 11, 2022. (Credit Image: © Frank Gunn/The Canadian Press/ZUMA Press) © Bildbyrån – COP 142 – SWEDEN ONLY

Därför var det så oerhört fint att se båda två återförenas i den gamla hemstaden när ALS-sjuke Salming nyligen hyllades stort i Toronto. Sid vid sida med Sundin fick 71-åringen ta emot publikens stora jubel i de mest känslosamma scenerna.

LÄS MER: Börje Salming hyllas nu stort av ALS-sjuka Heléne – känslosamma orden till hockeyikonen: ”Tack Börje”

Börjes starka ord

I samband med hyllningarna till Börje Salming fick även Mats Sundin ge sin personliga hyllning till ikonen och barndomsidolen. Och då avslöjar även Sudden de starka orden som Salming sa till honom i Toronto om vad han ångrar allra mest från karriären.
– Under hela min karriär så var det Börje Salming jag pratade med, när jag kom till Toronto Maple Leafs så pratade vi om vad det innebär att spela för laget. Han var sedan min mentor och när jag blev tillfrågad att bli lagkapten så pratade jag med Börje. Han sa till mig, och det kommer jag aldrig att glömma, att om du blir tillfrågad att bli lagkapten så ska du självklart tacka ja för att det är ett otroligt fint erkännande och något som du ska göra. Han själv sa att han hade tackat nej och det hade han ångrat att han inte tackade ja, berättar Sundin i podcasten ”Halv Tre med Lotta Bromé”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mats Sundin, Toronto Maple Leafs
011115 Ishockey: Mats Sundin, Toronto, NHL. © Bildbyrån – 24945

Mats Sundin lider verkligen med Börje och hans kamp mot nervsjukdomen ALS.
– Börje är verkligen den som, jag tror för alla oss som spelade hockey men även fans och media den som är signifikativ för en hockeyspelare. Börje var verkligen en sån krigare på isen och det hoppas jag verkligen att han bibehåller under den här kampen mot den hemska sjukdomen.

LÄS MER: Börje Salmings tårar och varma kram i hockeyvärldens allra mest känslosamma möte: ”Två riktiga krigare”