Värsta rivalens hyllning till Zlatan: ”Manchester blir fotbollens huvudstad nu”.

Zlatan Ibrahimovics övergång till Manchester United bekräftades under gårdagen av honom själv. Sedan dess har hyllningarna avlöst varandra. Senast i raden av att hylla den svenske superstjärnan är den forne lagkamraten och franske lagkaptenen Patrick Vieira.

Ibrahimovic och Vieira som spelade tillsammans både i Inter och Juventus säger att Zlatans flytt till Premier League är ett rejält lyft för både ligan och staden Manchester.
– Det som jag verkligen älskar hos honom är hans karaktär – han är en vinnare. Han leder alltid sina lag och är en perfekt värvning för Manchester United, säger Vieira till Goal.com.

zlatanvieira

Sedan juli 2011 har Vieira agerat utvecklingschef för Manchester City ungdomsakademi, vilket indirekt betyder att de gamla kamraterna nu kommer att vara rivaler på planen – något som han inte ser som något problem.
– Jag pratade med Zlatan imorse och han berättade att han hade bestämt sig för sin flytt till United. Självklart önskade jag honom lycka till och jag kommer att följa honom när han spelar.

Han anser även att värvningen är ett rejält lyft för hela Manchester som stad och bör nu anses vara fotbollens huvudstad.
– Kolla på de två tränarna i Manchester-lagen. Sen har du Ibrahimovic på ena sidan, Sergio Aguero på den andra. David Silva och Wayne Rooney. Jag anser att Manchester nu är fotbollens huvudstad, säger Vieira.

LÄS MER: Zlatan klar för United – nu siktar klubben in sig på nästa storstjärna.

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln på Facebook.