Vännen övertygad: Därför valde Zlatan att lämna Manchester United

Zlatan Ibrahimovic har bytt Manchester United mot Los Angeles Galaxy.
Nu berättar vännen och kirurgen Freddie Fu, som opererade Zlatan, varför svensken flyttat.
– Då kände han att det fick vara nog, säger Fu enligt engelska medier.

Zlatan Ibrahimovic fick det allra största välkomstmottagande hos Los Angeles Galaxy efter flytten från Manchester United. Det var helsidesannons i tidningen LA Times och även presentationsvideo – med ett lejon.

Efter en och en halv säsong i Manchester United och Premier League så bestämde sig Zlatan för att lämna och flytta till sin nionde(!) klubb i karriären. En övergång som inte direkt kom som någon överraskning för de flesta.

”Zlatans tanke var att försöka”

Vännen och kirurgen Freddie Fu, som räddade Zlatan från sin svåra knäskada, berättar nu varför Zlatan valde att lämna United.
– Hans tanke var att försöka satsa en gång till och vinna fler titlar, framförallt Champions League. Men när United åkte ut mot Sevilla, så tror jag att han kände att det fick vara nog. Det är min känsla, säger doktor Fu till tidningen South China Morning Post, enligt engelska medier.
– United kan inte komma ikapp City i ligan heller. De kan kanske vinna FA-cupen, vilket väl är bra, men inte alls lika tungt som Champions League. Han har ju redan vunnit i princip allt annat.

”Som Beckham och Pelé”

Fu tror att Zlatan kommer att göra stor succé i USA och har redan lovat Los Angeles Galaxy att de får en hel spelare. Som kommer sätta ett stort avtryck på fotbollen i Nordamerika.
– Skadan har inte kommit tillbaka, det är inte på tal om någon strukturell skada. Jag skulle säga att hans kropp förtjänar toppbetyg och jag sa till Galaxy att han är i bra skick. Och Galaxys läkare har även kollat honom, det måste man vid ett stort spelarköp. Jag känner den medicinska staben i Galaxy ganska bra, vi pratar hela tiden, säger Fu i intervjun.
– Jag tror att han kommer att vara fantastisk på planen. Fotbollen är inte lika stor i USA, men jag tror Zlatan kommer att ta upp det på en helt ny nivå, så som Beckham och andra gjorde, som Pelé gjorde för flera år sedan.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Hä är Manchester Uniteds mäktiga hyllningsvideo för att ta farväl av Zlatan

Utspelet om Zlatan Ibrahimovic i VM – som nu hyllas av alla: ”Det är bara patetiskt!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);