Vändningen: Liverpool nobbar stora drömvärvningen – ställer in siktet på PL-anfallare istället

Liverpool har jagat skyttekungen Timo Werner.
Men nu ryktas man nobba den eftertraktade tysken.
För att istället värva från en PL-konkurrent, engelska och spanska medier.

Premier League-ligaledaren Liverpool har länge setts som stora favoriter till att värva skyttekungen Timo Werner. Efter att tysken gjort storsuccé hos RB Leipzig och öst in mål senaste åren.

Liverpool nobbar

Men på grund av coronavirusets utbrott det blivit väldigt oroliga tider för fotbollsklubbarna. Nu rapporterar engelska The Mirror att Liverpool drar sig ur en möjlig affär och nobbar Werner.

Enligt uppgifter handlar det om att Leipzig kräver 600 miljoner kronor och Liverpool är inte beredda att lägga mer än 355 miljoner kronor på Werner, på grund av coronakrisen. Därför har förhandlingarna nu avslutats och Liverpool kommer att överväga andra alternativ till ny anfallare i sommar.

Jagar PL-anfallare

Tidigare har tyska Bild rapporterat att även Manchester United och Chelsea är med i jakten på 24-årige målmaskinen. Kanske kan de agera när favoriten Liverpool har dragit sig ut.

Jürgen Klopp, Liverpool
190601 Head coach Jürgen Klopp of Liverpool during warm up ahead of the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Samtidigt kommer rapporter om att Liverpool spanar in en annan anfallare. Spanska TodoFichajes uppger att Jürgen Klopp har personligen hört av sig till Adama Traoré om en övergång i sommar.

24-åringen har fått storklubbarnas ögon på sig efter en succésäsong hos Wolverhampton med 6 mål och 10 assist från sin ytterposition. Traoré, som är fostrad i Barcelona, har nu fått sitt stora genombrott i England och jagas även av Manchester City och Bayern München.

Enligt de spanska uppgifterna är Liverpool i långt gångna förhandlingar med Wolves. Även spanjorens agent har gått ut och meddelat att det kan bli en storflytt i sommarens transferfönster.

Någon prislapp har ännu inte nämnts. Men Liverpool ser Adama Traoré som en perfekt ersättare till Sadio Mané, den dagen senegalesen väljer att flytta vidare.

LÄS MER: PL-klubben i chock efter coronafallet i laget: ”Vi är skakade”