Lasse Lagerbäcks första ord om en Zlatan-flytt till Hammarby: ”Han är unik men…”

Zlatan Ibrahimovic kan fortfarande flytta till Hammarby i sommar.
Nu uttalar sig förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck för första gången om övergången.
– Ligan skulle få väldigt mycket mer uppmärksamhet, säger han till TV4.

Senaste månaderna har mycket fokus riktats mot Zlatan Ibrahimovics framtid. Kontraktet med Milan går nämligen ut i sommar och då är han fri att välja ny klubbadress.

Zlatan till Bajen

För några veckor sedan tränade han med Hammarby, som han är delägare i, och då väcktes rejäla spekulationer om en comeback i Allsvenskan. ”Bajen” har också uttryckt en förhoppning om att kunna värva 38-åringen som anses vara Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
200417 Zlatan Ibrahimovic participates in a training session with Hammarby on April 17, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / Bildbyrån / Kod MT

Sedan dess har många uttalat sig om Ibrahimovic i Hammarby och Allsvenskan. Nu kliver en tung röst in i handlingen då Lars Lagerbäck berättar om sina tankar.

Lagerbäcks ord

Lagerbäck var tidigare förbundskapten för Zlatan i svenska landslaget och är numera förbundskapten för Norge. Så här säger han om att få se ”Ibra” i Allsvenskan igen.
– Det är alltid svårt att sia om framtiden. Men en sak är ju klar och det är ju att allsvenskan skulle få väldigt mycket mer uppmärksamhet. Han behöver ju inte spela i allsvenskan för att få mycket uppmärksamhet men det tror jag skulle lyfta allsvenskan, på det sättet, säger han i en intervju med TV4.

Lasse Lagerbäck, Norge
191118 Lars Lagerbäck, head coach of Norway, ahead of the UEFA Euro Qualifier football match between Malta and Norway on November 18, 2019 in Ta’Qali. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170443

Zlatan fyller 39 år i höst och har den här veckan uppmärksammats mest för den otäcka skadan på en träning med Milan. Där det först befarades det värsta med en längre frånvaro från fotbollen men enligt senaste rapporten ska skadan vara betydligt lindrigare än först befarat.

Även Lagerbäck har oro för hur länge Zlatan faktiskt kan fortsätta spela fotboll. Även om det så klart är oerhört imponerande vilken nivå han håller i dag.
– Han är ju fantastisk, med tanke på sin ålder, om man tittar på kvaliteten som han har fortsatt att hålla de här sista åren. Men även om han är unik så ska väl hans ben bli trötta någon gång också, säger Lasse till tv-kanalen.

LÄS MER: Nya, oväntade beskedet om Zlatans skada – så länge kan svenskstjärnan bli borta