Nya, oväntade beskedet om Zlatans skada – så länge kan svenskstjärnan bli borta

Zlatan Ibrahimovic skadade sig under en träning.
Men under tisdagen kom ett glädjebesked för Milan.
Och nu kommer nya, oväntade uppgifter om hur länge svensken egentligen blir borta.

Zlatan Ibrahimovic kom till Milan vid årsskiftet och var under våren lagets bästa spelare. Sedan svenskens ankomst har klassikerlaget rest sig ordentligt borde poäng- och spelmässigt, och har hyllats stort av såväl supportrar som lagkamrater.

Oroande beskeden

Det var därför oroande uppgifter som kom på måndagen, om att svensken skadat sig på träning. De första uppgifterna tydde på en längre skadefrånvaro, och klubben fruktade att stjärnans hälsena skulle varit rejält skadad.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after scoring 0-2 during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

Men under tisdagen kom drömbeskedet att Ibrahimovics hälsena var hel, och att det i stället rörde sig om en muskelskada. Men de första indikationerna tydde ändå på att säsongen var över.

Nya drömbeskedet

Men nu kommer nya uppgifter. Corriere dello Sport skriver nämligen, enligt Fotbollskanalen, att det bara rör sig om en månads skadefrånvaro.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

I och med att Serie A fortfarande är pausat på grund av coronaviruset, men väntas återupptas någon gång i juni, så kan Ibrahimovic enligt tidningen i bästa fall bara missa två-tre matcher. Totalt återstår tolv matcher av Serie A, och vad som händer med Zlatan Ibrahimovic efter det är fortfarande oklart. Han har ett utgående kontrakt med Milan, men diskussioner med klubben om en fortsättning ska föras.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!