PL-klubben i chock efter coronafallet i laget: ”Vi är skakade”

Aaron Ramsdale har testats positivt för covid-19.
Bournemouth beskriver sig själva som ”skakat”.
– Jag kan tänka mig att det finns en stor ångest bland resten av spelarna nu, säger tränare Eddie Howe.

Coronavirusets massiva spridning tvingade Premier League till en paus. När ligan kan återupptas igen är fortfarande oklart, men förra veckan fick lagen på nytt börja träna.

Har börjat träna

Dock med strikta restriktioner. Premier League-klubbarna får nu alltså träna i grupp, men utan kontakt med varandra och med gällande social distansering.

Bournemouth’s manager Eddie Howe writes a note during the English Premier League soccer match between Liverpool and Bournemouth at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, March 7, 2020. (AP Photo/Jon Super)

Premier League-klubbarna följer nu en rad steg där man gradvis kommer att sänka restriktionerna, och man genomför regelbundna tester på spelare och ledare. Då kom det stora chockbeskedet för Bournemouth.

Målvakten positivt testad

Målvakten Aaron Ramsdale har testats positivt för viruset.

– Det första man tänker på är så klart hur det är med Aarons hälsa. Sen tänker man på hans familj och hans närmaste, och hoppas att de inte blivit smittade också, säger tränaren Eddie Howe enligt brittisk media.

”Det skakade oss”

Bournemouth menar att man är skadade av beskedet, och att man nu känner stor oro.

– Det skakade oss. Nu väntar vi på våra nästa tester för att se om några fler varit i kontakt med spelaren (Ramsdale). Jag kan tänka mig att det finns en stor ångest bland resten av spelarna nu. Jag kan tänka mig att de känner samma obehag som jag själv, säger Howe.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!