Jättebomben i hockey-Sverige: Topplaget vill göra superfräckis – och snuva ärkerivalen på storstjärnan!

Jättebomben i hockey-Sverige: Topplaget vill göra superfräckis – och snuva ärkerivalen på storstjärnan!

Han var en av SHL:s absoluta bästa målvakter.
Nu kan Joni Ortio göra comeback i svensk hockey.
Men inte till Skellefteå AIK utan till ärkerivalen istället, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Det är hockeybomben som skickar svallvågor i hela Västerbotten. Förre SHL-stjärnan Joni Ortio, med både NHL- och KHL-meriter, kan göra sensationell comeback till svensk hockey igen.

Ortio återvänder?

Men inte till Skellefteå AIK utan nu är han på stora ärkerivalen Björklövens radar, rapporterar Västerbottens-Kuriren.
– Vi vet om att han finns på marknaden men där är det säkert högre ligor och klubbar som lockar, säger sportchefen Per Kenttä till lokaltidningen.

Joni Ortio, SHL
180321 Skellefteås målvakt Joni Ortio jublar efter 5-0 vinsten under kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Färjestad den 21 mars 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Ortio gjorde två säsonger i Skellefteå AIK och totalt 73 matcher. Han ansågs då som en av SHL:s absolut bästa målvakter. Därefter har finländaren gjort en säsong i KHL med Vityaz Podolsk och en säsong i schweiziska NLA med ZSC Lions.

37 NHL-matcher

Innan dess har Ortio gjort 37 NHL-matcher med Calgary Flames samt 104 matcher i AHL. Men nu letar 29-åringen nu klubb och då vill Björklöven göra en superfräckis.

Joni Ortio, SHL
180422 Skellefteås målvakt Joni Ortio inför final 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Växjö den 22 april 2018 i Skellefteå. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN / Cop 159

Topplaget som vann HockeyAllsvenskan senaste säsongen storsatsar igen för att nå SHL-uppflyttning. Men för det behöver man en ny målvakt då förra säsongens succémålvakt Joe Cannata har lämnat för spel i SHL med Oskarshamn.

Men sportchefen Kenttä är högst medveten om att det kommer att krävas en hel del för att övertala en toppmålvakt som Ortio. Två andra målvakter som nämns som alternativ är Linus Söderström, tidigare i HV71, och Markus Svensson, tidigare i Färjestad.
– Det är några vi har diskuterat men längre än så har vi inte kommit, säger Björklövens sportchef till VK.

LÄS MER: Knallen: NHL-svensken kan lämna Nordamerika – ny klubb jagar 24-åringen