Uttagen till EM-drömelvan – nu vill Mourinho göra en riktig sommarkupp.

Senast en spelare gick från Liverpool till Manchester United var år 1938. Nu kan det bli ändring på det. Den walesiske mittfältaren Joe Allen ryktas vara på väg bort från Liverpool och nu uppger South Wales Evening Post att José Mourinho ska se till att säkra 26-åringens underskrift.

När Brendan Rodgers tog över som tränare i Liverpool plockade han med sig en av sina favoritspelare, nämligen Joe Allen. Men efter att Rogers lämnat klubben har det blivit sparsamt med speltid för mittfältaren under nye tränaren Jürgen Klopp.
– Vi måste hitta en lösning, men ingenting är klart. Joe Allen är uppenbart en duktig spelare. Vi måste ta beslut och hitta lösningar. Vi måste prata med Allen och se över situationen, meddelade Klopp via BBC förra veckan.

Efter Joe Allens fina EM-turnering i somras, där han blev uttagen till EM-drömelvan,  ryktas flertalet Premier League-klubbar vara intresserade av den passningssäkra walesaren. West Ham och Stoke är de som sägs ligga nära en övergång, men får nu hård konkurrens när Manchester United vill blanda sig in i leken. Mourinho, som just nu storstädar i sin trupp, ser Allen som en perfekt lösning för att komplettera truppen när spelare som Juan Mata, Bastian Schweinsteiger, Ander Herrera och Marouanne Fellaini ryktas bort, uppger tidningen.

LÄS MER: Här är Uniteds nya monsterbud på stjärnan.

MourinhoAllen

Vill du fler artiklar om fotboll i ditt flöde? Gilla Sportbibeln.