Uppgifter: Salah kan lämna Liverpool – här är klubben som bjuder 2 miljarder kronor(!)

Det finns ingen klubb som inte vill ha Mohamed Salah, men Liverpool håller hårt i sin guldklimp. Nu gör dock Juventus ett rejält försök att knyta till sig egyptiern – och man är beredda att betala REJÄLT. 

Mohamed Salah i Liverpool är en riktig saga. Han värvades till klubben sommaren 2017 för ungefär 42 miljoner euro. Första säsongen vann han skytteligan i PL med 32 mål på 36 matcher och fick pris som årets spelare i ligan. I skrivande stund ligger han delad etta med Sergio Agüero i skytteligatoppen på 17 mål.

Uppgifter: Juventus förbereder jättebud på Salah

Nu rapporterar Sky Sports att den italienska giganten Juventus är redo att öppna plånboken för att knyta till sig Salah i sommar. Juve ska vara beredda att betala häpnadsväckande 200 (!) miljoner euro för 26-åringen, motsvarande cirka 2 miljarder svenska kronor.

Det skulle i så fall innebära att han blir den näst dyraste värvningen i fotbollshistorien, efter Neymars övergång från Barcelona till PSG värd 222 miljoner euro.

Släpper stjärnan i utbyte?

Enligt Corriere dello Sport och Tuttosport kan Juventus tänka sig att erbjuda argentinaren Paulo Dybala, 25, i utbyte mot Salah – plus 50 miljoner euro.

Dybala har inte haft sin bästa säsong i Juve och bara mäktat med två mål på 20 Serie A-matcher. Trots detta har han dragit till sig intresse från Manchester City, som har specialstuderat anfallaren under säsongen, skriver Corriere dello Sport.

Det återstår att se om Liverpool är villiga att släppa sin guldklimp i sommar – och om man ser Dybala som den naturliga ersättaren.

170705 Argentina Paulo Dybala poserar för ett porträtt den 5 mars 2017 i Buenos Aires.
Foto: BPA/MB Media / BILDBYRÅN

”The Reds” ligger för närvarande tvåa i ligan på samma poäng som Manchester City, men med en match mindre spelad.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Mohamed Salah avslöjar okända historien bakom flytten till Liverpool

Hyllningen som gick helt åt skogen – nu skrattar hela världen åt Mohamed Salah