Mohamed Salah avslöjar okända historien bakom flytten till Liverpool

Mohamed Salah värvades till Liverpool förra sommaren.
Men det var långt innan dess han bestämde sig för den röda klubbadressen.
Nu avslöjar han att han ville gå till Liverpool – redan som barn.

Coolbet

Mohamed Salah har blivit dubbad till den egyptiske konungen i Liverpool. Fjolårssäsongen, sin första i klubben, blev inget mindre än en galen succé och forwarden stod för häpnadsväckande 44 mål på 52 matcher.

Årets säsong har Salah inlett starkt och stått för sju mål på 14 matcher i alla turneringar. Egyptiern anslöt till Liverpool från Roma förra sommaren, men det var långt innan dess han bestämde sig för att det var Liverpool han ville spela i.

”Det var alltid min dröm”

I en intervju med klubbens hemsida berättar han att han redan som ung alltid spelade med Liverpool på sitt Playstation.
– Playstation-historien är sann. I bland spelade jag med andra lag men mest spelade jag med Liverpool. Då kunde jag aldrig ha trott att jag en dag skulle vara här. Men det var alltid min dröm och du måste följa dina drömmar, säger Salah till klubbens hemsida.

Mohamed Salah hade en misslyckad tid i Chelsea där han var utlånad till Fiorentina under ett halvår.

Foto: Bildbyrån

I Roma tog karriären fart på allvar vilket ledde till att Liverpool öppnade plånboken och köpte forwarden för drygt 450 miljoner kronor förra sommaren. Ett kap sett till dagens summor inom fotbollen, menar många, och forwarden har minst sagt varit värd varenda krona.

Första proffsklubben i Europa blev FC Basel vilka han blev klar för i juli 2012. Men trots att den schweiziska storklubben spelade i Champions League visste han redan då var han ville.

Det var Liverpool som var målet – och hade fotbollsgudarna fått bestämma hade Salah hamnat i Merseyside-klubben tidigare.

”Då bestämde jag mig..”

Liverpool visade nämligen intresse för 26-åringen redan då.
– Det var när jag flyttade till Basel från Egypten som jag bestämde mig för att jag en dag förhoppningsvis skulle komma till Liverpool. Det fanns en chans för det tidigare men saker och ting kom emellan. När intresset kom tillbaka förra året var jag väldigt intresserad av att komma till Liverpool, berättar Salah.

Dela för att hylla Mohamed Salah!

Uppgifter: Liverpool i kontakt med succémittfältaren – kan värvas för fyndpris