Ultimata hyllningsfilmen till ikonen Stefan Schwarz – en hel kavalkad av svenskens ikoniska kapningar

Han kallades ”Lo svedese di marmo” i Fiorentina.
Här är mäktiga hyllningsfilmen till Stefan Schwarz som visar exakt varför.
När vi får se en kavalkad av stenhårda brytningar och rejäla kapningar med svensken i över fyra minuters ren njutning.

Hård, hårdare, Schwarz. Det uttrycket beskriver verkligen Stefan Schwarz ända ned i tåspetsarna innanför de grästäckta Adidas Copa Mundial.

Schwarz karriär

För det gjorde ont att möta svensken på en fotbollsplan och han satte skräck i sina motståndare med sin kompromisslösa spelstil. I klassiska klubben Fiorentina är han fortfarande ihågkommen som ”Lo svedese di marmo”, som översatt från italienska betyder ”Den svenska marmorn”.

Stefan Schwarz, Fiorentina
Stefan Schwarz, Fiorentina. FOTO: Youtube.

Schwarz flyttade till Florens och Serie A 1995 efter spel i Malmö FF, Benfica och en säsong i engelska Arsenal. Han var då känd som en riktig mittfältsterrier och hade ett år tidigare varit en av nyckelspelarna när Sverige tog det bragdartade VM-bronset i USA.

Tränaren Claudio Ranieri handplockade Schwarz till Fiorentina där han fick spela med storstjärnor som Gabriel Batistuta och Rui Costa. Det blev tre säsonger i ”La Viola” för svensken som gjorde 78 matcher och var med att vinna två cuptitlar.

Ultimat hyllning

Sedan flyttade han tillsammans med Ranieri vidare till Valencia 1998. Men supportrarnas lila hjärtan glömmer aldrig favoritsvensken som gav sitt allt på mittfältet och gärna smällde på lite extra i närkamperna.

Stefan Schwarz, Fiorentina
Stefan Schwarz, Fiorentina. FOTO: Youtube.

På Youtube har en Fiorentina-supporter skapat den ultimata hyllningen till Stefan Schwarz från tiden i Serie A. Där vi bjuds på fyra minuter av hans allra bästa brytningar och kapningar och det är verkligen ren njutning för alla som saknar den gamla tidens fotboll.

Schwarz i esse

För det är verkligen Schwarz i sitt absoluta esse på fotbollsplanen när både bollar och motståndarben flyger i luften. Och frågan är om inte svensken som kallades ”Gud” hade sin absolut bästa tid i karriären hos just Fiorentina.

Och det bästa av allt är att kapningarna görs till tonerna av ikoniska AC/DC-låten ”Thunderstruck”. Ni hör ju själva, det här är en video som inte kommer att göra någon besviken.

Se videon:

LÄS MER: När Stefan Schwarz gick bärsärk och fullkomligen slaktade två fransmän på fyra sekunder(!)

Få våra nyhetsbrev!