Uefas varning till alla svenska fans – efter otäcka attacken i England

Uefas varning till alla svenska fans – efter otäcka attacken i England

En misstänkt terrorattack i Manchester under måndagskvällen skrämmer slag på Europa.
Nu varnar Uefa publiken inför onsdagens Europa League-final.
”Var där i god tid”, skriver Uefa på sin hemsida.

Måndagens misstänkta terrorattentat i Manchester har spridit stor skräck genom Europa. När en explosion efter en Ariana Grande-konsert kostade 22 människor livet. Och nu höjs beredskapen inför kommande evenemang.

Nästa stora tillställning med koppling till Manchester är Europa League-finalen som spelas på Friends Arena. Då stadens lag United ställs mot Ajax i matchen som kommer avgöra vem som får lyfta den åtråvärda pokalen. Manchester-klubben uttrycker i dag sina tankar till de drabbade genom ett inlägg på Twitter.

Nu kommer Uefa med ny information med anledning av måndagens tragiska händelse. Enligt det europeiska fotbollsförbundet har flera extra säkerhetsåtgärder redan vidtagits efter det fruktansvärda attentatet i Stockholm i april. Men de vill efter måndagens attentat skicka ut ytterligare information till alla som planerar att se matchen på plats.

“På grund av den strikta säkerheten vill vi på Uefa uppmana supportrarna att dyka upp på arenan så tidigt som möjligt, eftersom att noggranna inspektioner kommer att göras på plats vid ingångarna, vilket kan innebära det kommer att dröja innan man får komma in”, skriver Uefa på sin hemsida.

Uefa säkerställer att det inte finns några konkreta terrorhot mot evenemanget. Svenska fotbollsförbundets säkerhetschef Martin Fredman berättar att han är nöjd med säkerhetsarbetet inför matchen.
– Vi känner oss trygga i det, även om det är så outsägligt sorgligt att det inträffar. Men det är inte så att vi vaknat upp på morgonen och känner ”hur gör vi nu?” utan snarare att vi ligger rätt i vår planering, säger Fredman till TT.

Finalen spelas på onsdag med start 20:45.

LÄS MER: Mourinhos löfte till Zlatan – för det perfekta slutet på Friends Arena