Mourinhos löfte till Zlatan – för det perfekta slutet på Friends arena

Mourinhos löfte till Zlatan – för det perfekta slutet på Friends arena

Zlatan Ibrahimovic kommer inte kunna spela en eventuell Europa League-final för Manchester United.
Trots detta hoppas manager Mourinho att svensken får en av huvudrollerna.
– Min förhoppning är att han ska lyfta pokalen, säger Mourinho enligt Manchester Evening News.

Inför årets säsong lämnade Zlatan Ibrahimovic den franska huvudstaden och PSG för att testa lyckan i Premier League. Där har 35-åringen imponerat stort. Med sina 17 ligamål har anfallaren varit en stor bidragande faktor till att hans Manchester United fortfarande är med och slåss om en Champions League-plats till nästa säsong. Dessutom har stjärnanfallaren både avgjort årets Community Shield och Ligacupfinal.

Även i Europaspelet har Zlatan gjort storstilade insatser. Den engelska storklubben har gått som tåget i Europa League, där vinnaren av turneringen också får en plats till den största europeiska klubblagsturneringen nästa säsong. Efter ha gått vidare från gruppspelet har hans lag slagit ut franska St Etienne och ryska Rostov, innan de ställdes mot belgiska Anderlecht i kvartsfinal.

Efter en tät drabbning tog sig United till sist vidare. Segern blev dock kostsam. Lagets stora affischnamn Zlatan drog av korsbandet och kort därefter stod det klart att han missar resten av säsongen.
Årets Europa League-final avgörs på Friends Arena i Solna. De flesta hade hoppats på att få se Ibrahimovic stå i rampljuset på planen. Men efter svenskens otäcka korsbandsskada så blir det inget drömslut på hemmaarenan den storvuxne anfallaren. I alla fall inte på planen.

Ibrahimovic kan dock kommer att närvara ändå. Vinner hans Manchester United dubbelmötet mot spanska Celta Vigo och den efterföljande finalen har manager José Mourinho gett ett löfte till sin skadade anfallsstjärna. Enligt brittiska Manchester Evening News har Mourinho i en intervju med Bein Sports beskrivit sitt drömslut på turneringen. Med Zlatan i en av huvudrollerna.
Jag hoppas att vi går till finalen och att han får åka till sin arena. Min förhoppning är att han tillsammans med vår lagkapten ska få lyfta pokalen, säger Mourinho enligt tidningen.

Den första matchen i dubbelmötet mellan Manchester United och Celta Vigo spelas på torsdag. Med returmöte nästa vecka. I den andra semifinalen möts holländska Ajax och franska Lyon. Vinnarna i respektive semifinal kommer sedan att mötas i en helt avgörande final på Friends Arena den 24 maj.

LÄS MER: Manchester Uniteds nya besked – efter Zlatans knäoperation