Tyske stortalangen klar för jätteövergång till Premier League.

Manchester United och nye tränaren José Mourinho har verkligen spänt musklerna med tre värvningar den här sommaren i Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic och Henrikh Mkhitaryan. För rivalklubben City och sin nye tränare Pep Guardiola har det också blivit tre nyförvärv i Ilkay Gündogan, Nolito och Oleksandr Zinchenko. Men nu är en riktig prestigevärvning på ingång.

Det har varit på gång länge men först nu är Manchester City överens med tyske stortalangen Leroy Sané. Tidningen Bild avslöjar i dag att båda parterna har kommit överens om kontraktet och att det enda som saknas är att City ska offentliggöra jätteövergången. 20-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt för att ansluta till Guardiolas nya lagbygge.

Det blir ingen dålig övergångssumma heller. Enligt Bild kommer Schalke 04 få kompensation för runt 50-60 miljoner euro, runt 500 miljoner kronor, för den jagade ynglingen. Den prislappen gör Sané inte bara till den dyraste tyske talangen någonsin utan även den dyraste tysken genom alla tider.

LÄS MER: Tyske stjärnan nobbar storklubben – men utesluter inte PL-flytt.

https://youtu.be/vRz6Wtefv2s

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.