TV4-profilen Pär Lernströms öppenhjärtiga ord inför debut i fotbolls-EM – och kritik från sportälskare: ”Jag ska vara ärlig”

Pär Lernström gör entré i fotbolls-EM på TV4.
Nu öppnar han upp om nya tv-jobbet och kritiken från sportfolket.
– Folk kommer absolut att ha massa åsikter om det här, berättar han för Expressen.

Till sommaren gör TV4-profilen Pär Lernström debut i fotbollens-EM. Han har länge varit programledare för nöjesprogram i tv-kanalen men ska nu kliva in i sportens värld och tillsammans med kollegan Frida Nordstrand ta hand om EM-studion.

Lernström i tv

Senaste månaderna har han därför fått agera prao-elev på TV4 för att lära sig hur sportsändningar fungerar. Lernström har varit med vid sidan om under både hockeysändningar och Champions League-studion för att samla på sig så mycket värdefulla tips som möjligt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pär Lernström, TV4
191111 Programledare Pär Lernström under Fotbollsgalan den 11 november 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Särskilt ett råd har tv-profilen tagit till sig inför sommarens stora mästerskap.
– Tipset som jag speciellt kommer att ha med mig i bakhuvudet är: ”Håll dig borta från att diskutera allt för mycket kring domarinsatser och enskilda domslut”. Där finns det alltid två sidor av myntet, och man kommer garanterat få höra det om man blandat sig i för mycket, säger Lernström i en intervju med Expressen.
– Sen har jag lyxen att få jobba med massa experter, som har följt ligorna som vi redan sänder, i ryggen. Så de har fräscha kunskaper efter att ha bevakat hela säsongerna. 

Kritiska röster

Pär Lernström har som offentlig och igenkänd person alltid varit i ett utsatt läge för människors åsikter om honom och eventuell kritik. Därför har han aktivt valt att inte längre hålla på sociala medier och har stängt ned sina konton sedan flera år tillbaka.

Artikeln fortsätter efter bilden.

TV4, fotbolls-EM
221125 Vicki Blommé, Frida Nordstrand, Lotta Schelin och Siavoush Fallahi under VM-sändningen hos TV4 denden 25 november 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Säll / BILDBYRÅN / kod JL / JL0324

Det finns en risk för att den utsatta situationen förvärras då sportälskare är kända för sitt tyckande om allt och alla. Och därför kommer det inte att bli någon comeback på sociala medier i samband med fotbolls-EM.
– Nej, jag tror inte att jag kommer starta upp något Instagramkonto eller hänga så mycket på X inför sommaren, säger han till kvällstidningen med ett skratt.
– Det är något man mår bättre av att inte göra. Jag ska vara ärlig och säga, folk kommer absolut att ha massa åsikter om det här. Men jag kommer att vara samma person här som när jag står i ”Idol” eller när kamerorna inte rullar för den delen. Jag inbillar mig i alla fall att folk upplever mig som samma person både framför och bakom kameran.

LÄS MER: Målkungens allra första möte med Zlatan Ibrahimovic – då ”Ibra” bjöd på klockren välkomstgest: ”Glömmer aldrig det”

43-åringen är alltid sann mot sig själv och det har varit en stor bidragande faktor till att han kan hantera negativa ord som sägs om honom.
– För min del har det varit skönt när jag fått kritik i rutan att kunna luta sig mot att; ”det är det här sättet jag kan göra det på, jag har inte så många andra alternativ”. Sen är det roligt om folk tittar och uppskattar det man gör, erkänner han i intervjun.

Vad tycker du om Pär Lernström som programledare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev