Olivier Girouds allra första möte med Zlatan Ibrahimovic – då ”Ibra” bjöd på klockren välkomstgest: ”Glömmer aldrig det”

Olivier Giroud glömmer aldrig första gången han träffade Zlatan Ibrahimovic.
Då svensken klev fram med en helt klockren välkomsthälsning.
– Jag kommer aldrig att glömma vad han sa till mig direkt när han såg mig, berättar fransmannen i en tv-intervju.

Trots att han hunnit bli 37 år gammal så fortsätter målkungen Olivier Giroud att leverera på den allra högsta nivån inom fotbollen. Precis som sin föregångare Zlatan Ibrahimovic gjorde för Milan ända till 41-årsåldern.

Giroud lämnar

Den här säsongen har det blivit 16 fullträffar i Italien, för anfallaren som överraskande nog gjort flest landslagsmål för Frankrike genom tiderna. Men efter att det ryktats om det en längre tid kom nyligen beskedet att Giroud lämnar Milan efter säsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
240107 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A match between Empoli and AC Milan on January 7, 2024 in Empoli. Photo: Image Photo / Bildbyrån

Han kom till Milano från Chelsea sommaren 2021. Då var tanken att han skulle se och lära av Ibrahimovic, som var på väg att avsluta karriären.

Zlatans ord

Redan under den första säsongen vann de Serie A-titeln tillsammans och gjorde upp om den ensamma anfallsplatsen under hela det året. Girouds allra bästa minne av Zlatan är när de för första gången träffades och svensken bjöd på en klockren välkomstgest.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210509 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Juventus and Milan on May 9, 2021 in Turin. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Efter tio år i England, med spel i Arsenal och Chelsea, flyttade fransmannen till Italien och då var det just Ibrahimovic som välkomnade honom till AC Milan. Självklart på typiskt Zlatan-sätt.
– ”Ibra” välkomnade mig verkligen och jag kommer aldrig att glömma vad han sa till mig direkt när han såg mig: ”Det finns bara en kung i Milan, och det är jag”, berättar Olivier Giroud i en intervju med Milan TV.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic talar rakt från hjärtat och avslöjar nu sanningen om relationen till Helena Seger: ”Folk tror att vi…”

Han uppskattade verkligen sin tid som lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic.
– Jag gillade honom väldigt mycket redan från start, han var underhållande. Men han hjälpte mig också att förstå att jag kommit till en stor klubb och att jag alltid måste prestera mitt bästa, säger Giroud i tv-intervjun.

Visst är Zlatan Ibrahimovic en underbar personlighet? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev