TV4-profilen Olof Lundhs brutalt ärliga ord om Janne Andersson – håller inte igen ett dugg: ”Det är sorgligt”

Sverige vann träningsmatchen mot Moldavien.
Men Olof Lundh håller ändå inte tillbaka i kritiken mot Janne Andersson.
”Det var bara underligt och lite synd”, skriver Lundh på Fotbollskanalen.

Under torsdagskvällen tog Sverige emot Moldavien på Nationalarenan i en träningsmatch. Ett b-lags-betonat Sverige tog ledningen tidigt genom Jesper Karlsson, och kunde i slutändan plocka hem segern med 3–1.

Lundhs kritik

Karlssons mål kom redan i nionde minuten, och yttern kunde med dryga kvarten kvar av matchen fylla på sitt målkonto med sitt andra mål för kvällen.

Sveriges andra målskytt var Gustav Lagerbielke, som nickade in bollen efter nästan 20 spelade minuter. I och med det gjorde Celtic-spelaren sitt första mål i a-landslaget.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Olof Lundh, TV4
220708 Olof Lundh of Swedish broadcaster TV4 during a training session with the the women’s Swedish national football team during the UEFA Women’s Euro 2022 Championship on July 8, 2022 in Sheffield. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0359

Matchens publiksiffra uppgick i 10 097, vilket är bättre än den väntade siffran på runt 7 000, som det rapporterades om inför matchen. Men det är ändå en lågvattenmärke för det svenska landslaget, då den ända sämre publiksiffran de haft är 9 876 mot Slovakien i oktober 2018.

Tv-profilen och skribenten Olof Lundh var på plats på läktaren, och funderar på om det inte fifflats lite för att undvika en bottennotering.
”Man undrar om fotbollsförbundet anlitat Fifas publikräknare från VM i Qatar. För det var väldigt, väldigt glest på läktarna”, skriver Lundh på Fotbollskanalen.

Ifrågasätter Janne

Inför matchen har förbundskapten Janne Andersson fått kritik för sitt uppförande på presskonferenser, då han bland annat gjort narr av reportrars frågor och inte velat svara.

Inför träningsmatchen mot Moldavien ville Janne inte heller dela med sig av startelvan i förtid. Något Lundh ifrågasätter.
”Förbundskapten Andersson är knappast på någon större charmoffensiv. Inför en av svensk fotbolls kallaste matcher ville han inte ens bjuda på startelvan. Vad var han rädd för? Att Belgien ska analysera sönder Sverige av det? Nej, det var bara underligt och lite synd”, skriver han.

LÄS MER: Janne Andersson slår tillbaka efter kritiken från Dejan Kulusevski – nu erkänner han: ”Det är problemet”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, landslaget
231012 Head coach Janne Andersson of Sweden in the Viaplay tv-studio after the international friendly football match between Sweden and Moldova on October 12, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / MT0477

Trots att Sverige vann torsdagskvällens match riktar fotbollsprofilen kritik mot Janne Andersson och landslaget.
”Nu är det sorgligt iskallt kring ett lag och en förbundskapten som charmade de flesta under många år och där det även var framgångar. Denna torsdag på Friends Arena fick förbundskapten Andersson fira mål på mål som i fornstora dagar, men inramningen med Friends Arenas näst sämsta publiksiffra på tätt över 10 000 skvallrade om läget. Det är sällan vackert när en förbundskapten ska skiljas från sitt jobb på grund av bristande resultat.”

Vem vill du se som ny förbundskapten för Sverige? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Olof Lundhs första ord om att Janne Andersson får lämna landslaget – och pekar ut favoriten att ta över