TV4-profilen Olof Lundh säger nu det alla fasar över med kontroversiella beslutet om Super League: ”Totalt kaos”

Det är beslutet som skakar om hela fotbollsvärlden.
Bespottade Super League får rätt i EU-domstolen mot Uefa och Fifa.
Nu bekräftar TV4-profilen Olof Lundh det som alla fotbollsälskare fasar över.

Det var i april 2021 som Super League lanserades för första gången. Flera av Europas största klubbar gick ihop för att bryta sig loss och starta en helt egen fotbollsliga.

Fansens kritik

Initiativet fick genast ta emot massiva protester och klagomål från fotbollsälskare runt om i världen och framförallt deras egna supportrar satte ned sina fötter. Nu kommer jättevändningen som förändrar allt för den kritiserade superligan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fifa, fotboll
150611 En vimpel från FIFA under en presskonferens med USA:s landslag den 11 juni 2015 i Winnipeg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57683

På torsdagen meddelar EU-domstolen sitt kontroversiella beslut och ger Super League rätt mot både Fifa och Uefa, efter att ha granskat deras monipolställning. Vilket nu öppnar för stora konsekvenser som kan skaka om hela fotbollsvärlden i grunden.

Lundh erkänner

TV4-profilen Olof Lundh vädrar omedelbart sin stora oro och säger nu det som alla fasar över.
– Det här öppnar för en värld av kaos, skulle jag säga. Den som är tvärsäker på vad som kommer att hända har inte en aning om det här. Ingen kan vara tvärsäker för ingen vet vad som händer, säger han i en intervju med Radiosporten.
– Nu kan det startas massa rivaliserande organisationer. Titta på boxningen där en gång i tiden fanns en organisation som utsåg en världsmästare, nu finns det väl hundra organisationer där de har olika världsmästare. Det är den typen vi kan få.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Olof Lundh, fotboll
221227 Fotbollskanalens Olof Lundh under Fotbollsåret 2022 den 27 december 2022 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0143

Även i Sverige kan det här få ödesdigra konsekvenser.
– Det kan bli totalt kaos med olika tävlingar. I teorin kan vem som helst starta Allsvenskan. Säg att ett tv-bolag vill starta en helt egen serie så går det nu, innan har det inte fungerat. SVT och SR kanske vill dra igång en fotbollsliga för herrar och damer och så kör de den, i teorin är det helt öppet, säger Lundh till radiokanalen.

LÄS MER: Svensk fotboll i sorg – ikonen har gått bort: ”Den störste spelaren vi haft”

Olof Lundh är övertygad om att det här kommer att ge svallvågor i hela fotbollsvärlden och han är också förvånad över EU-domstolens beslut att ge Super League rätt.
– Det är klart att det är överraskande att de är så tydliga i att gå emot Uefa och Fifa och den europeiska sportmodellen. Det kommer skaka om, säger han när han får utveckla sina tankar i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.
– Det är klart att det är nervöst för dessa organisationer (Fifa och Uefa), som lever på monopolet.

Vad tycker du om det här kontroversiella beslutet? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev