TV4-experten Olof Lundhs jätteilska efter svenska VM-förlusten: ”Det är faktiskt pinsamt, jag förstår det inte!”

.

Sverige föll med 0-1 i VM-semifinalen mot Nederländerna.
Nu sågas domaren Marie-Soleil Beaudoin rejält i natt.
– Det är faktiskt pinsamt av Fifa att inte ha en bättre domare, säger TV4-experten Olof Lundh enligt SportExpressen.

Det blev en stenhård drabbning när Sverige och Nederländerna gjorde upp i VM-semifinalen i går kväll. Och huvuddomaren Marie-Soleil Beaudoin hamnade verkligen i fokus för en hel del avblåsningar.

Irritationen mot domaren

Både Kosovare Asllani och Caroline Seger var uppenbart irriterade över flera domslut, det synes tydligt flera gånger under matchen. I den 67:e minuten skulle sedan det mest kontroversiella domarbeslutet komma.

Sverige, fotbolls-VM
190703 Goalkeeper Hedvig Lindahl and Caroline Seger after the FIFA Women’s World Cup semi-final match between Netherlands and Sweden on July 3, 2019 in Lyon.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån / Kod PA / 180100

När Lina Hurtig föll i straffområdet efter tydlig kontakt från en nederländsk försvarare. Men domare Beaudoin friade helt och tog inte ens hjälp av en VAR-granskning för situationen.

”Jag är jävligt missnöjd”

VAR användes faktiskt inte en enda gång under VM-semifinalen, trots att videosystemet varit i rejält fokus tidigare under fotbolls-VM. Efter matchen och 0-1-förlusten var svenska spelarna inte alls nöjda med domaren.
– Jag är jävligt missnöjd med domaren. Hon är inte bra, och det avgör delvis matchen, sa Linda Sembrant enligt SportExpressen.
– Jag tycker att hon blåser väldigt mycket. Jag har väldigt svårt att förstå att man ska kunna få frispark när någon lägger sig på en boll och sen tar den, säger lagkaptenen Caroline Seger efter förlusten.

Sverige, fotbolls-VM, Olof Lundh
190424 Olof Lundh, Cmore under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Hammarby den 24 april 2019 i Malmö.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92290

Olof Lundhs jätteilska

Även TV4:s expert Olof Lundh är starkt, starkt kritisk till domarinsatsen och riktar en tydlig ilska mot Fifa efter valet av Marie-Soleil Beaudoin som huvuddomare i en VM-semifinal.
– Jag tycker att det är tråkigt att en sådan här match förstörs av Fifas politik. Det är uppenbart att domaren inte höll nivån, säger Lundh enligt kvällstidningen.
– Sedan kan man säga att det drabbar bägge lagen. Hon avgör inte matchen vilket jag på något sätt tackar högre makter för, men det är faktiskt pinsamt att Fifa, så här långt fram i turneringen, inte har en bättre domare. Jag förstår det faktiskt inte.

Nu väntar bronsmatch för Sverige på lördag mot England och i VM-finalen möts USA och Nederländerna på söndag. Båda matcherna visas i TV4:s kanaler.

LÄS MER: Första beskedet om Kosovare Asllani i natt – efter otäcka bilderna i VM-semifinalen

Svenska tårarna i natt – efter tunga VM-förlusten: ”Jag vill sluta med fotboll och skita i allt!”