Svenska tårarna i natt – efter tunga VM-förlusten: ”Jag vill sluta med fotboll och skita i allt!”

.

Sverige missade VM-finalen med minsta möjliga marginal.
I natt var våra blågula landslagshjältar helt otröstliga.
– Just nu vill jag sluta med fotboll och skita i allt, sa Hedvig Lindahl med tårar enligt Sportbladet.

Sverige föll på målsnöret i VM-semifinalen efter en mycket stark kämpainsats och fint spel mot Nederländerna. Men i förlängningen avgjorde Jackie Groenens med matchens enda mål och skickade sitt Nederländerna till VM-final.

Hedvig Lindahls storspel

Annars var det Sverige som var närmast ett avgörande under ordinarie tid när Nilla Fischer prickade stolpen i andra halvlek. Sverige hade även fler fina lägen men lyckades inte spräcka nollan.

Sverige, Fotbolls-VM
190703 Magdalena Eriksson and Hanna Glas of Sweden in tears after the FIFA Women’s World Cup semi-final match between Netherlands and Sweden on July 3, 2019 in Lyon.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån / Kod PA / 180100

Längst bak gjorde även Hedvig Lindahl en ny strålande insats i målet och tippade ett skott i ribban med fingerspetsarna samt svarade för en mycket svettig enhandsräddning i den andra halvlekens slutskede för att ta matchen till förlängning. Men Groenens distinkta avslut i 99:e matchminuten kunde inte ens Lindahl styra bort från mål.

”Jag vill inte spela mer”

Efter slutsignalen var Lindahl både otröstlig och rasande när tårarna flödade.
– Just nu har jag sagt till alla att jag vill sluta med fotboll nu. Jag vill inte spela mer, men i morgon kommer det kännas annorlunda. Det är mycket känslor just nu. Ibland älskar man fotboll, ibland hatar man fotboll. I dag är en sån dag när man hatar det, säger en tårögd Lindahl enligt Sportbladet.
– Jag slängde iväg handskarna, jag var så arg. Jag är fortfarande arg och besviken. Vi skulle tagit oss till final, dörren låg öppen för oss. Det var sista chansen för mig att vinna ett VM-guld. Det var det som gör att det känns extra tungt.

Sverige, Fotbolls-VM
190703 Sofia Jakobsson of Sweden looks dejected after the FIFA Women’s World Cup semi-final match between Netherlands and Sweden on July 3, 2019 in Lyon.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån / Kod PA / 180100

Flera av svenska landslagsspelarna bröt ut i tårar efter slutsignal när drömmen om en VM-final gick upp i rök efter en 120 minuter lång kamp.
– Det är jävligt tungt. Vi ville spela finalen och vi kommer inte spela den, så det känns som det är en dröm som krossas. Det är inte så att vi förlorar mot ett lag som är mycket mycket bättre än oss idag så det känns extra tungt. Vi hade lika gärna kunnat vinna, säger en förkrossad Sofia Jakobsson enligt kvällstidningen.

LÄS MER: Sågningen mitt under VM-semifinalrysaren: ”Ska jag säga det alla tänker?”

Första beskedet om Kosovare Asllani i natt – efter otäcka bilderna i VM-semifinalen