Tv-profilen Ola Wenströms jättekritik mot förra kollegorna – rasar efter storbråket i Viaplay: ”Egocentrisk provokatör”

Bråket mellan Bojan Djordjic och Janne Andersson skakar om fotbolls-Sverige.
Nu går förre Viaplay-profilen till attack.
”Offentligt pressad möter egocentrisk provokatör”, skriver han.

Jesper Karlsson har visat upp fenomenal form i klubblaget AZ Alkmaar under de senaste månaderna, och han har även gjort stora avtryck i europeiska turneringar. Men i landslaget har han mer eller mindre varit fast i Janne Anderssons frysbox, och under matcherna mot Belgien och Azerbajdzjan så fick han bara totalt åtta minuters speltid.

LÄS MER: Oväntade detaljen i jättebråket – alla pratar nu om vad programledaren Niklas Jihde gjorde i direktsändning

Wenströms hårda kritik

Hur kommer det sig egentligen? Det var Bojan Djordjic inledande fråga till Janne Andersson i det som utvecklades till ett närmast historiskt tv-bråk. Andersson rasade mot Viaplay-experten, och efter flera minuters munhuggande så valde förbundskaptenen att tvärt lämna studion. Efteråt har kritiken haglat in, framför allt mot Janne Andersson, men även mot Viaplay och programledaren Niklas Jihde.

Foto: Viaplay

Nu kommer ytterligare kritik mot studion – denna gång från tv-profilen Ola Wenström. På Twitter skickar han en rejäl känga till sina före detta kollegor, och hur allting sköttes när storbråket utspelade sig i direktsändning.

”Offentligt pressad möter egocentrisk provokatör. Snarstucken träffar lättkränkt i en studio utan styrning. Då blir alla förlorare”, skriver han på Twitter.

LÄS MER: TV4-profilen Olof Lundhs oväntade kritik efter tv-bråket – pekar ut stora syndabocken: ”Han tappar kontrollen”

Tvingades bort från kanalen

Ola Wenström var en av Sveriges mest omtyckta och profilera programledare under många år, men tvingades bort från Viasat under uppmärksammade former för snart två år sedan. Wenström petades från att leda Champions League-finalen, och kort därefter kom beskedet att kanalen bröt med profilen. I dag jobbar Wenström på spelbolaget ATG, och har flera gånger riktat stor kritik mot sin tidigare arbetsgivare, och arbetsförhållandena som råder. Wenström själv har även han kritiserats för sitt sätt att vara under sina år på kanalen.

171204 Viaplays Ola Wenström i studion när sveriges EM-truppen i handboll presenteras under en presskonferens den 4 december 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Janne Andersson har ännu inte uttalat sig dagen efter bråket. Janne Andersson anklagades för att ha varit rasistisk mot Bojan Djordjic, då han frågade ”vem representerar du?”. Men landslaget slog ifrån sig i natt, och menade att Janne Andersson definitivt inte hade några rasistiska anspelningar när han slog tillbaka mot Djordjic.

– Jag tyckte inte att Janne antydde något om det. Har det missuppfattas på det sättet vill jag på det tydligaste sätt å Jannes vägnar konstatera att det inte hade något med det att göra. Han diskuterade expertrollen, spelarrollen och tränarrollen. Det hade inget med rasism att göra. Det vill jag vara extremt tydlig med. Det tror jag att ni alla som känner Janne också vet var han står i de frågorna, säger landslagschefen Jens T Andersson.

LÄS MER: Zlatans helsköna ord efter skandalbråket – får hela Sverige att garva efter Janne Anderssons sammanbrott i tv