Zlatans helsköna ord efter skandalbråket – får hela Sverige att garva efter Janne Anderssons sammanbrott i tv

Zlatans helsköna ord efter skandalbråket – får hela Sverige att garva efter Janne Anderssons sammanbrott i tv

Janne Andersson gick till attack efter Sveriges 5-0-vinst mot Azerbajdzjan.
Efter det skandalomsusade bråket med Viaplay-experten Bojan Djordjic så svarade Zlatan Ibrahimovic med en tweet som får hela fotbolls-Sverige att garva.

Sverige vann med klara 5-0 mot Azerbajdzjan och tog därmed sin första seger i EM-kvalet, efter att i fredags förlorat med 0-3 mot Belgien på Friends Arena. Men efterspelet kom att handla om precis allt annat än det som hände på planen. 

Skandalbråket i tv

När Janne Andersson besökte Viaplay:s studio efter matchen så kom en fråga från experten Bojan Djordjic om yttermittfältaren Jesper Karlsson. Han har gjort braksuccé i Nederländerna och i Europa-spel under vintern, men i landslaget har speltiden varit minst sagt begränsad. Under de två matcherna som spelats i EM-kvalet har han bara fått åtta minuter, och detta var Djordjic undrande till.

Foto: Viaplay

Janne Andersson svarade då med en attack mot Djordjic, Viasat-studion – och hur man bemötte honom efter segern.

– Det är så jävla dåligt. Ni är fyra man som konfronterar mig med frågor – efter att vi vunnit med 5-0, sa Andersson bland annat.

Andersson upprepade flera gånger att det var ”så jävla dåligt”, innan han stormade iväg från studion. Bråket har minst sagt skakat om fotbolls-Sverige, men en som verkar tyckt att det snarare var underhållning var Zlatan Ibrahimovic.

LÄS MER: Kändisprofilen Alex Schulmans brutala sågning av Zlatan – tar nu aktivt avstånd från Ibra: ”Genomkorkad”

Zlatans svar

Den svenske superstjärnan saknades i gårdagens vinstmatch mot Azerbajdzjan, men verkar inte ha missat matchen från tv-soffan. Direkt efter det stora bråket utspelade sig så twittrade Ibrahimovic, något kryptiskt, ut följande:

”10p”

Tweeten fick direkt stor spridning, och det var inte svårt att lista ut vad det hela handlade om.

230324 Zlatan Ibrahimovic of Sweden in the mixed zone after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Belgium on March 24, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

När Zlatan Ibrahimovic fick frågor om Qatar-VM förra veckan så svarade han att organisationen, mästerskapet och allt runt omkring var ”10 poäng”. Tweeten var en tydlig passning till de uttalandena – och tolkas alltså av många som att han hyllade underhållningen som var i Viaplays studio.

LÄS MER: Glenn Hysen avslöjar förre lagkamraten Roberto Baggios trick på träningen – som gick helt fel: ”Han började gråta”