TV4-profilen Olof Lundhs oväntade kritik efter tv-bråket – pekar ut stora syndabocken: ”Han tappar kontrollen”

TV4-profilen Olof Lundhs oväntade kritik efter tv-bråket – pekar ut stora syndabocken: ”Han tappar kontrollen”

Janne Andersson och Bojan Djordjic rök ihop ordentligt efter Sveriges EM-kvalvinst.
Nu pekar Olof Lundh ut en oväntad syndabock.
– Han tappar kontrollen, säger TV4-profilen.

Sverige vann med klara 5-0 mot Azerbajdzjan i EM-kvalet men efteråt pratar precis hela fotbolls-Sverige om något helt annat. Efter studio rök förbundskapten Janne Andersson ihop med experten Bojan Djordjic, och det hela slutade med ett tumultartat verbalt bråk som fick Andersson att lämna studion.

LÄS MER: Bojan Djordjic väljer ut de 11 bästa han spelat med – en svensk tar plats i mäktiga drömlaget

Pekar ut syndabocken

I efterhand har kritiken mot Janne Anderssons beteende varit stundtals massivt, och på sociala medier har många rasat mot hur han svarade på Djordjics frågor. Argumentation inleddes med att Bojan frågade hur det kommer sig att Jesper Karlsson, som visat upp superform i klubblaget AZ, bara fick spela totalt åtta minuter under matcherna mot Belgien och Azerbajdzjan. Därefter spårade det ut.

– Det var tumultartat får man ändå säga, säger TV4-profilen Olof Lundh i podcasten Fotbollskanalen on tour.

Foto: Viaplay

Olof Lundh är en av TV4:s mest profilerade och meriterade journalister och reportrar, men han kan inte minnas att han varit med om något liknande inom svensk fotboll. Han menar dessutom att det fanns en syndabock i det direktsända bråket.

– Jag borde komma ihåg det, och jag minns inte att det varit på det sättet, här får man ändå säga att programledaren Niklas Jihde tappar kontrollen, och de stod ju och munhöggs så länge. Det tror jag inte har hänt i direktsänd tv, vad jag minns, och där allting slutar med att Janne går ifrån, säger han.

LÄS MER: Kändisprofilen Alex Schulmans brutala sågning av Zlatan – tar nu aktivt avstånd från Ibra: ”Genomkorkad”

“Har skurit sig”

Olof Lundh menar dessutom att det till en början inte fanns varken en för negativ eller dålig ton från expertens sida.

– Grunden är ju bara, där Djordjic inleder med att säga om Jesper Karlssons åtta minuter. Han säger ju dessutom att han inte vill vara för negativ. Och sen bara spårar det ur.

230112 Olof Lundh from TV4 during the international friendly football match between Sweden and Iceland on January 12, 2023 in Faro. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Olof Lundh lyfter även faktumet att Janne Andersson uppleves som pressad och lite vresig redan från stunden han kom in i Viaplays studio, något som många missat, då det bara är bråket med Djordjic som cirkulerat på sociala medier.

– Det tråkiga med det här är bara att det korta klippet kommer vara med. Vi tittade igenom från början, från att Janne kommer in i studion, och där Jihde välkomnar honom. Janne är lite stingslig redan där och börjar med att säga att han faktiskt vunnit fem av de sex senaste matcherna, och drar in träningsmatcher. Och redan där känner man att de är på kollisionskurs. Känslan är att det har skurit sig mellan Janne Andersson och Viaplay, och mycket på grund av att det gått så dåligt för Janne det senaste året.

LÄS MER: Zlatans helsköna ord efter skandalbråket – får hela Sverige att garva efter Janne Anderssons sammanbrott i tv