TV-profilen Lasse Granqvists jätteilska efter svenska fiaskot – pekar ut stora problemet: "Det är för dåligt"

TV-profilen Lasse Granqvists jätteilska efter svenska fiaskot – pekar ut stora problemet: ”Det är för dåligt”

Svenska herrlandslaget är mitt inne i en kris just nu.
Då reagerar Lasse Granqvist oerhört starkt och pekar ut det stora problemet.
– Det är flum och jag vill inte ha det, säger C More-profilen i podcasten ”Sporthuset”

2022 har varit ett blytungt år för svenska herrlandslaget som nu är uppe i fem raka matcher utan en seger. Senaste veckan blev en mörk sådan efter storförlust mot Serbien och bara 1-1 hemma mot Slovenien som innebär att Sverige blir nedflyttade i Nations League.

Svenskt fiasko

Det är sannerligen ett praktfiasko för Blågult och senaste dagarna har kritiken haglat mot spelare och ledare. Förbundskapten Janne Andersson har fått ta emot en hel del och är kraftigt ifrågasatt som huvudtränare för Sveriges landslag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Janne Andersson, Sverige
220709 Janne Andersson, head coach of the Swedish men national football team, Anders Ygeman, Minister of Integration and Migration, Håkan Sjöstrand, general secretary of the Swedish Football Association (SvFF), and Karl-Erik Nilsson, president of SvFF, in the stands ahead of the UEFA Women’s Euro 2022 group stage match between Netherlands and the Sweden on July 9, 2022 in Sheffield. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0361

Inför den senaste landskampen mot Slovenien fick generalsekreterare Håkan Sjöstrand svara på frågor om Anderssons framtid i Viaplays studio. Då gav högsta chefen på SvFF ett tydligt besked att förtroendet är starkt – oavsett hur det skulle gå i den kommande matchen.

LÄS MER: Skämmiga bilderna efter Sveriges blytunga förlust – hämnas Janne på Lasse Lagerbäck efter hårda kritiken?

Lasses ilska

Den tv-intervjun har också väckt starka reaktioner och nu riktas kritik mot hela landslagsledningen. En som vädrar sitt stora missnöje är rutinerade C More-profilen Lasse Granqvist.
– Svaret för mig signalerar flum och är det något jag inte vill ha av en ledning så är det flum. Jag vill ha kravställning, jag vill ha uppföljning, säger kommentatorn och programledaren podcasten Sporthuset.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lasse Granqvist, C More
210617 TV4:s Lasse Granqvist i TV4:s EM-studio inför en sändning under fotbolls-EM den 17 juni 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0103

Granqvist är påtagligt irriterad och vill istället se ett tydliga svar från Sjöstrand.
– Svaret på frågan skulle ha varit: ”Oavsett resultat här i kväll så kommer vi klockan nio i morgon bitti ha ett möte för landslaget och de ansvariga för landslaget, alltså inte förbundskaptenen. De kommer få ett utredningsuppdrag som kommer redovisas inom tre veckor. När jag får det utredningsuppdraget redovisat på mitt bord kommer jag, eftersom jag är chef till Janne Andersson, kontakta honom och vi har ett resonemang. Därefter stämmer jag av med förbundsstyrelsen”, slår tv-profilen fast.

LÄS MER: Per Ledins stenhårda hockeytackling på VM 94-hjälten – som fick Stefan Schwarz att se rött: ”Det var en ära”

Lasse Granqvist är framförallt kritisk till generalsekreteraren Håkan Sjöstrand och tycker att det saknas en tydlighet. Det ser han som det stora problemet inom svensk fotboll just nu.
– Det finns inte de grundläggande förutsättningarna för en tydlig och klar ledning, tydlig och klar chefskap i svensk fotboll. Det är generalsekreterare Håkan Sjöstrand som driver, om jag får kalla det, inrikespolitiken i svensk fotboll som har kört i diket. Det är kravlöst, det saknas uppföljning, det saknas ledning, säger han i podden.

Håller du med Lasse Granqvist här? Dela artikeln och säg din åsikt!