TV: Jätteskottet som fick hela fotbollsvärlden att lära känna 16-årige Francesco Totti

Man kan inte annat än respektera Francesco Totti. I dag är det hela 24 år sedan ”Prinsen av Rom” gjorde debut i AS Roma. Och vi glömmer aldrig målet som satte honom på världskartan.

28 mars 1993 klev en 16-årig Francesco Totti för första gången in på Stadio Olimpicos gräs för att göra A-lagsdebut för sitt älskade AS Roma.

I serie A-matchen mot Brescia byttes tonåringen in i den 87:e minuten när Roma vann med 2-0. Ett stycke fotbollshistoria skrevs då för den unge Francesco skulle komma att bli klubbens störste profil någonsin. Även om inhoppet då bara var ett inhopp.

Samma år som A-lagsdebuten skulle 16-årige Totti presentera sig för fotbollsvärlden på ett helt annat sätt. I en landskamp med U17-landslaget bjöd italienaren på ett konstnummer av den högre skolan. Först ett läckert väggspel och sedan avlossade han kanonen som skulle skicka ett eko genom hela Europa.

En prins av Rom hade vaknat.

LÄS MER: Här är Francesco Tottis tio snyggaste mål i karriären.

Se 16-årige Tottis drömmål och kolla in glädjen hos lagkamraten Buffon:

 

24 år sedan är Totti fortfarande kvar i världsfotbollen och 40 år gammal är han även sitt AS Roma trogen. Storklubbar har lockat – men Totti har stannat.

Dela artikeln för att hylla Francesco Totti!