Tre spelare radar plötsligt upp i armkrok inför en frispark – sekunder senare kan motståndarna bara gapa

Tre lagkamrater tar ett par bestämda steg baklänges.
Kort efter sitter frisparken perfekt i målvaktens högra hörn – och det kan vara den mest udda och genialiska frisparken vi sett.

Det är verkligen en konst att slå en riktigt bra frispark. Det kan i flera fall se otroligt enkelt ut, men för de allra bästa frisparksskyttarna ligger tusentals timmars träning bakom för att få det perfekta tillslaget.

Genialiska draget

Frisparkarna har också utvecklats enormt de senaste åren. Tidigare var det alltid lagets bästa skytt som klev fram och försökte pricka bollen i mål. Så är det många lag gör än i dag – men flera udda, och ibland genialiska, varianter har tillkommit.

Foto: YouTube

Vissa klubbar och lag ägnar ändlösa timmar på träningsplanen för att gnugga in den perfekta varianten. När de väl ska visa upp vad de övat på under match kan det både bli succé eller pannkaka av det hela.

Flera roliga och speciella varianter har setts de senaste åren, och det finns tusentals klipp på internet – men kan den här vara den mest udda någonsin?

Radar upp i armkrok

Det är i Japan som tre spelare helt plötsligt radar upp i armkrok, tar ett gäng bestämda kliv baklänges medan frisparksskytten laddar upp ordentligt för att dra till en ordentligt rökare.

Resten är historia, och det är svårt att komma på någon mer genialisk men samtidigt så annorlunda variant. Vad tycker du själv?

LÄS MER: När italiensk press förnedrade Olle Nordin – bara för att kunna tokhylla Glenn Strömberg