Tränarprofilens första ord – om att värva Zlatan: ”Han kommer för min skull”

Zlatan Ibrahimovic letar efter en ny klubb till nästa år.
Och ett av de hetaste alternativen är oväntat nog Bologna.
Nu uttalar sig Bolognatränaren Sinisa Mihajlovic för första gången om det galna ryktet.

Ända sedan Zlatan Ibrahimovic offentliggjorde att han lämnar Los Angeles Galaxy vid årsskiftet har ryktena tagit ordentlig fart. Och allt verkar peka mot ett och samma håll.

Zlatans nästa klubb?

Om drygt en månad är Zlatan helt klubblös och då börjar den intensiva jakten att hitta ny klubb under januarifönstret. Kontraktserbjudanden saknas inte men det är ett stort beslut att ta.

Zlatan Ibrahimovic, Bologna
191008 Zlatan Ibrahimovic at a press conference at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

För det här kan vara den absolut sista flytten som 38-åringen gör i karriären. Allt talar också för att den flytten går tillbaka till Italien.

Tränaren om Zlatan

De mest intresserade klubbarna är Napoli, Milan och uppstickaren Bologna. Det sistnämnda laget är aktuellt enbart på grund av Zlatans fina relation med huvudtränaren Sinisa Mihajlovic.

Zlatan Ibrahimovic, Bologna
Sinisa MIhajlovic, Bologna. FOTO: Twitter

Förre storspelaren kämpar just nu mot leukemi och har inte tränat laget på flera månader. Men i förra veckan var Mihajlovic tillbaka på träningsanläggningen och under fredagen höll han sin första presskonferens sedan i juli.

Då fick han självklart frågor om en eventuell värvning av Zlatan.
– Ibrahimovic? Jag har hört det, ja. Om han kommer så gör han det för mig. Men han har också flera andra erbjudanden. Ingenting kommer att hända före den 10 december. Vi får se vad som händer…, säger Sinisa Mihajlovic på fredagens presskonferens enligt italienska medier.

LÄS MER: Zlatans egna ord i natt – mycket nära ny klubb och har fått ett kontrakt: ”Mitt andra hem”