Torbjörn Nilsson avslöjar sin absoluta favoritspelare i fotboll och hockey(!) genom tiderna: ”Hans spelstil var så vacker”

Han var en av Europas bästa anfallare under sin tid.
Nu avslöjar Torbjörn Nilsson vem som är hans stora favoritspelare.
– Jag tycker att han är världens bästa genom tiderna, säger han till Expressen.

Det finns bara en som har fått smeknamnet ”Gud” i Göteborg. Han heter Torbjörn Nilsson och var en alldeles unik fotbollsspelare under sin aktiva karriär.

Nilssons karriär

Han är utan tvekan en av Sveriges bästa anfallare genom tiderna och med sina otroliga 329 mål på 444 matcher en evig ikon i IFK Göteborg. Nilsson vann dubbla SM-guld och dubbla svenska cupen-titlar med ”Blåvitt” men framförallt var han med att skriva svensk idrottshistoria genom att vinna hela Uefacupen 1982.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Torbjörn Nilsson, fotboll
810101 Fotboll, Torbjörn Nilsson, Sverige © Bildbyrån – Dia

Torbjörn Nilsson vann dessutom skytteligan i samma turnering och tilldelades Guldbollen samma år, som Sverige bästa fotbollsspelare. Under några år på 80-talet var Gud sannerligen en av Europas allra bästa anfallare.

”Guds” favorit

Efter spelarkarriären gick han över till att bli tränare och fotbollen är fortfarande en stor del av hans vardag.
– Jag ser IFK Göteborgs hemmamatcher och så följer jag Tottenham, det är mina favoritlag utöver min moderklubb Jonsered, erkänner 69-åringen i en intervju med Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Torbjörn Nilsson, fotboll
191111 Torbjörn Nilsson anländer till Fotbollsgalan den 11 november 2019 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

När Nilsson själv får möjligheten att utse sina favoritspelare inom fotbollen så är svaret givet.
– Ove Kindvall i Sverige. Men jag tycker att Johan Cruyff är världens bästa spelare genom tiderna. Hans spelstil var så vacker, säger han i intervjun.

LÄS MER: Torbjörn Nilssons mäktiga hyllning till Sven-Göran Eriksson – säger nu det som alla svenskar kräver: ”Han är värd det”

Torbjörn Nilsson uppskattar också hockey och där finns ett annat favoritlag som inte alls kommer från Göteborg. Hjärtat klappar nämligen extra för stockholmslaget Djurgården.
– Det har varit så sedan jag var liten grabb. Jag älskade Sven Tumba, jag grät när han gjorde mål, berättar han för kvällstidningen.

Är det ett bra val av Torbjörn Nilsson? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev