Toppdomaren Jonas Eriksson avslöjar: Därför BORDE Sverige fått straff i VM-semifinalen!

.

Sverige föll mot Nederländerna med 0-1 i VM-semifinalen.
Nu hävdar toppdomaren Jonas Eriksson att Sverige borde fått straff.
”Med en annan VAR hade Sverige fått straff”, skriver han i ett sms till SportExpressen.

Det ville sig inte alls för våra svenska landslagshjältar i VM-semifinalen mot Nederländerna. Blågult missade VM-finalen på målsnöret efter 0-1-förlust i förlängningen.

Kritiken mot domaren

En mycket bitter förlust efter 120 minuters uppoffrande svenskt spel. Och extra bittert blev det när Sverige inte ens fick en till synes given straff.

Sverige, fotbolls-VM
190703 Caroline Seger of Sweden in a conversation with referee Marie-Soleil Beaudoin during the FIFA Women’s World Cup semi-final match between Netherlands and Sweden on July 3, 2019 in Lyon.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån / Kod PA / 180100

I den 67:e minuten föll Lina Hurtig i straffområdet efter tydlig kontakt från nederländska försvararen. Men huvuddomaren Marie-Soleil Beaudoin valde att fria och tog inte ens hjälp av VAR för att granska straffsituationen ytterligare.

”Sverige borde fått straff”

Efter matchen har domarteamet fått rejäl kritik både av svenska spelarna och TV4-experten Olof Lundh har varit rasande. Nu ger sig även förre toppdomaren Jonas Eriksson in i debatten.

Jonas Eriksson
180421 domare Jonas Eriksson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Örebro den 21 april 2018 i Östersund.
Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN / kod TN/ Cop 171

Svenske har många år som domare i världsfotbollen och tidigare Fifa-domaren har agerat rättskipare i både EM och VM. Eriksson slår fast att Sverige borde fått straff när Hurtig gick i gräset.
”Inzoomat ser man att det inte är någon kontakt med bollen – och borde varit straff. Det visar hur sårbart VAR är. Det handlar om personer som bedömer situationer på olika sätt. Med en annan VAR hade Sverige fått en straff”, skriver förre Fifa-domaren i ett sms till SportExpressen.

”Domaren höll inte nivån”

Precis om TV4-experten Lundh, tycker också Jonas Eriksson att huvuddomaren Beaudoin inte höll den höga standard som krävs för att döma en semifinal i fotbolls-VM. Och tycker att VAR borde använts vid straffsituationen.
”Man kan inte kritisera domaren FÖR STRAFFSITUATIONEN. Det är omöjligt att se live och på första repriserna likaså. Men VAR måste ju se samma sak som vi gjorde. Men domaren höll överlag inte den höga klass som en VM-semifinal förtjänar”, skriver han till kvällstidningen.

LÄS MER: Svenska tårarna i natt: ”Jag vill sluta med fotboll och skita i allt!”

TV4-experten Olof Lundhs jätteilska efter svenska VM-förlusten: ”Det är faktiskt pinsamt, jag förstår det inte!”