Tomas Brolin öppnar nu för att återvända till fotbollen – 25 år efter att karriären avslutades: ”Har lite idéer…”

Tomas Brolin avslutade sin fotbollskarriär 1998, och har sedan dess levt ett liv utanför fotbollen.
Fram tills nu?
Ikonen har nu avslöjat att han kan återvända till fotbollens värld.

Kan man det minsta om fotboll så vet man såklart vem Tomas Brolin är. Den svenske ikonen var med och tog hem VM-bronset 1994, och valdes samtidigt in i världslaget efter hans prestationer i mästerskapet. Om man bortser från Zlatan Ibrahimovic som med sina 12 guldbollar nästan får ses som utom tävlan, så till tillhör Brolin även den exklusiva skaran som tagit hem guldbollen två gånger.

Öppnar för återkomst

Trots framgångarna under 1990-talet så valde Tomas Brolin att avsluta sin fotbollskarriär 1998. Den 16 november 1994 bröt anfallaren foten under en match mot Ungern på Råsunda, och efter skadan kom han aldrig riktigt tillbaka. Istället har den nu 53-årige legendaren försörjt sig som restaurangägare och affärsman.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Men dörren verkar inte vara stängd för en återkomst till fotbollsvärlden. Tomas Brolin menar att han ”har idéer” som skulle kunna komma väl till pass.
– Möjligtvis, kanske, kanske att jag skulle kunna vara med som någon andrafiol, assisterande tränare, någon gång i framtiden. Det är väl det enda jag kan tänka mig. Jag har lite idéer, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Farfars underbara firande när SHL-spelaren gjorde första målet – värmer alla svenska hockeyhjärtan

Brolin utvecklar:
– Jag tittar ju på fotboll och undrar varför man inte gör saker lite annorlunda. Det är nog mest fasta situationer jag fastnar kring. Varför agerar lagen som de gör på frisparkar, hörnor och till och med vid inkast. Inkast är en viktig del men hur mycket tränar man på det? Jag gillar de här detaljerna, säger han till tidningen.

”Har några grejer”

Tomas Brolin säger också att han knappast slötittar på matcher, snarare tvärtom då han hela tiden analyserar och tänker kring situationerna som uppstår på planen.
– Jag slötittar inte på alla matcher, man börjar ju tänka aktivt ibland, säger han och avslöjar samtidigt att det finns en och annan variant á la 1994 som skulle kunna plockas fram.
– Några grejer har jag. Det är mest min son (Sebastian Brolin, till vardags i Hammarby TFF) som har fått se dom och då har det handlat om hur han ska springa på hörnor.

LÄS MER: Erik Karlssons öppenhjärtiga bekännelse om flyttrykten efter stora NHL-succén i år: ”Jag kan ärligt säga att…”