Farfars underbara firande när SHL-spelaren gjorde första målet – värmer alla svenska hockeyhjärtan

Skellefteå gick segrande ur toppmötet med Växjö i SHL.
Måns Forsfjäll öppnade målskyttet i den andra perioden – backens första mål för säsongen.
Men frågan är vem som blev gladast över målet, Forsfjäll eller hans farfar på läktaren?

SHL var tillbaka efter ett kortare juluppehåll, och annandagen bjöd på toppmöte och seriefinal mellan Skellefteå och Växjö. Västerbottningarna gick vinnande ur duellen efter att ha gjort tre mål i den tredje och sista perioden, och vann således med 3–0 på hemmais.

Första målet

20-årige Måns Forsfjäll gjorde matchens första mål i inledningen av den tredje perioden, vilket även innebar backens första mål för säsongen 2022/2023.
– Det har jag längtat efter, det var ett tag sedan. Till och med brorsan har hunnit göra mål i SHL, sa han till C More efter matchen.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Men frågan är vem som var mest nöjd över Måns Forsfjälls första mål för säsongen, han själv eller hans farfar som fanns på plats på läktaren och som firade målet med stor glädje.

”Såg honom”

Tv-bilderna visade hur hans farfar knöt näven i ett vilt firande.
– Jag tror jag såg honom på jumbotronen, det är riktigt kul, säger Måns Forsfjäll i intervjun med ett brett leende.

Skellefteå tog i och med gårdagens seger sin 14:e raka seger i SHL och toppar därmed serien, en poäng före Växjö som parkerar på en andraplats.
– Jag vet inte hur man ska förklara att det går så bra, vi har ett bra system och det gäller att inte tänka så mycket, säger Forsfjäll.