Tidigare SHL-stjärnan hyllas: ”En kille som kanske kan ta plats i NHL”

Andreas Johnsson har sedan han lämnade Frölunda för Toronto fortsatt att leverera poäng och nu hyllas han även för sin inställning.
– Han dödar utvisningar och är helt orädd av sig, säger Justin Bourne Toronto Marlies videocoach och statistikexpert enligt Hockeysverige.se.

Andreas Johnsson var med och vann både SHL och CHL med Frölunda innan han 2016 lämnade för spel i Torontos organisation. Där har svensken fortsatt visa upp sina färdigheter och senaste säsongen stod han för 47 poäng på 75 matcher i AHL.

I en intervju med The Hockey PDOcast passar Justin Bourne, videocoach och statistikexpert i Torontos farmarlag Marlies, på att hylla Johnsson.
– Han dödar utvisningar och är helt orädd av sig. Han är en kille som kanske kan ta en plats i NHL med Leafs han också, säger han enligt Hockeysverige.se.

Bourne berättar att Johnsson åkte på en hjärnskakning när han precis hade anslutit till laget. Något som han menar hämmade 22-åringen i början på förra säsongen.
– I all tysthet gjorde han 20 mål för oss efter en riktigt långsam start på säsongen. Han drabbades av en riktigt otäck hjärnskakning med oss i slutspelet (våren 2016) efter att just ha kommit över från Europa. Han var lite för försiktig i början av säsongen och skapade inte speciellt mycket offensivt, men i slutet av säsongen och i slutspelet, där han gjorde sex mål, var han en viktig del av vårt lag.

LÄS MER: Här får Erik Karlsson ta emot årets skönaste NHL-utmärkelse