Här får Erik Karlsson ta emot årets skönaste NHL-utmärkelse

Erik Karlsson blev utan pris på NHL-Awards tidigare i somras. Men den kanadensiska TV-kanalen TSN såg ändå till att den svenska stjärnan inte fick gå hem utan en trofé från galan.

Erik Karlsson spelade en avgörande roll för Ottawa Senators framfart i NHL-slutspelet trots sin hälskada. Den svenske backstjärnan ledde så när laget till Stanley Cup-final och vann inte bara den interna poängligan i grundserien och slutspelet – utan blev också bäste poängplockare bland samtliga backar i ligan. Trots det fick Brent Burns pris som bästa back, ett pris många trodde skulle gå till Karlsson. Men efter att den kanadensiska TV-kanalen TSN haft en egen minigala i anslutning till NHL-Awards fick svensken till slut stå i rampljuset.

TSN valde att ge Erik Karlsson priset för årets bästa ”flow”, alltså frisyr, ett pris som han gladeligen tog emot. Huruvida Karlsson kommer fortsätta få priset i framtiden är svårt att säga. Men att backstjärnan närmar sig sin tredje Norris Trophy är i alla fall ett som är säkert.

LÄS MER: Kanadensiska TV-kanalens hyllningsfilm till Erik Karlsson är det bästa vi sett i år

Kolla in det helsköna klippet när Erik Karlsson får priset här:

The winners are in! Do you agree with this year’s #BarDown Awards? #NHLAwards

Ett inlägg delat av TSN (@tsn_official)