Thomas Ravellis vädjan till Zlatan Ibrahimovic efter karriärens slut – uppmanar nu Ibra: ”Tänk dig för”

Tidigare i år avslutade Zlatan Ibrahimovic sin fotbollskarriär.
Nu har Thomas Ravelli en tydlig uppmaning till ”Ibra”.
– Han måste åka ut med sina bilar eller åka till sina hus runtomkring, säger han till Sportbibeln.

Zlatan Ibrahimovic, nybliven 42-åring, beslutade i maj i år att det var dags att lägga fotbollsskorna på hyllan. Detta efter en lång och stor karriär med spel i bland annat det svenska landslaget, AC Milan, Manchester United och Paris Saint-Germain.

Ravellis hyllning

Thomas Ravelli, 64, avslutade i sin tur sin professionella fotbollskarriär 1998. Målvaktslegendaren hyllar nu Zlatan och hans fotbollsgärning.
– Det är ju en ”outstanding” karriär. Det är bara att titta på hur många guldbollar han har fått. Det han saknar litegrann är väl kanske Champions League och att ha spelat i ett landslag som hade kunnat gå lite längre i turneringarna. Sen har han ju spelat i storklubbar, och så länge. Det är svårt att tänka sig att vi får fram den typen av spelare igen i Sverige, det tror inte jag faktiskt, säger Ravelli till Sportbibeln. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Thomas Ravelli, fotboll
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

De två svenska fotbollslegendarerna har bara hälsat på varandra någon gång och känner inte varandra. Men Ravelli har en rätt tydlig bild av Ibrahimovic som person ändå.
– Han är väl som alla andra människor – utvecklas och lär sig saker med tiden ju äldre man blir. Han är ju inte samma person som han var när han var 18-19-20 år. Utan det är en vuxen människa nu som vet vilka beslut man ska ta och hur man ska bete sig gentemot andra också. Zlatan är ju en världsstjärna. 

Uppmanar Zlatan

Sen ”Ibra” slutade spela fotboll har det spekulerats vilt vad som väntar honom härnäst. Enligt italienska medier närmar han sig en ledarroll i AC Milan. Men Ravelli tycker inte att Zlatan nödvändigtvis behöver slänga sig in i sitt nästa projekt redan nu.
– Jag tror att det är bra att man kommer en bit ifrån fotbollen först innan man går tillbaka. Och verkligen tänker sig för, ”vill jag verkligen göra det här?” Om man sen gör det ska man gå in för det till 100 procent.  

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Thomas Ravelli, fotboll
140515 Thomas Ravelli under en presskonferens den 15 maj 2014 i Båstad med anledning av den jubileumsmatch som det svenska bronslaget från VM 1994 ska spela den 29 juni i Båstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / Cop 110

VM 1994-hjälten tycker inte det är någon idé att göra något bara för att göra det.
– Det är ju ingen idé att ta sig an något för att man tänker ”äh, nu har jag inget att göra, nu går jag in och gör någonting halvdant”. Det är nog bra om han verkligen tänker efter, ”det här vill jag göra, det här ska jag göra lika bra som jag gjorde på fotbollsplan”.

 LÄS MER: Thomas Ravellis stenhårda kritik mot svenska landslaget – VM 94-hjältens ärliga ord: ”De har oerhört stora problem”

”Ta semester”

Det viktigast Zlatan kan göra nu tycker Ravelli är att vila och återhämta sig efter sin 24 år långa karriär.
– Jag menar, han har spelat fotboll tills att han är 41 år gammal. Han måste ha lite ledigt och semester. Åka ut med sina bilar eller åka till sina hus runtomkring och vila upp sig litegrann och njuta av livet också.

Vad tycker du att Zlatan ska göra här näst? Dela artikeln och säg din åsikt!