Thomas Ravellis stenhårda kritik mot svenska landslaget – VM 94-hjältens ärliga ord: "De har oerhört stora problem"

Thomas Ravellis stenhårda kritik mot svenska landslaget – VM 94-hjältens ärliga ord: ”De har oerhört stora problem”

Före detta målvakten Thomas Ravelli var del av ett framgångsrikt svenskt landslag.
VM 94-hjälten ser dystert på dagens blågult.
– Det måste till en drastiskt förändring, säger Ravelli till Sportbibeln.

Thomas Ravelli, 64, hade en lång landslagskarriär. Sexton år hann gå mellan hans debut och hans sista match i blågult. Under den tiden gjorde Ravelli 143 framträdanden i landslagsdräkten. Mest uppmärksammat under den tidigare målvaktens tid i landslaget var förstås VM-bronset 1994, där Ravelli var en bärande spelare.

Om svenska landslaget

Under mästerskapet blev det flera avgörande straffräddningar, bland annat i kvartsfinalen mot Rumänien. Efter VM kom Ravelli med i turneringens lag, och blev tvåa på listan över världens bästa målvakter samma år.

Artikeln fortsätter efter bilden.

191029 Thomas Ravelli blir intervjuad i sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_456

64-åringen vet därmed ett och annat om att spela i och representera det svenska landslaget. Och Ravelli är kritisk till hur blågult ser ut idag.
– De har oerhört stora problem, framför allt har de ju inte någon ryggrad i laget. Att man har ett försvarsspel, och har en tre, fyra, fem spelare som spelar i större lag och är ordinarie i de lagen, säger han till Sportbibeln.

LÄS MER: Niklas Wikegårds tokilska mot bilderna i SHL – rasar och sätter ner foten efter helt avgörande beslutet

Ravellis analys

Den före detta IFK Göteborg och Öster-spelaren följer herrlandslaget på håll, och tror att det behövs bättre spelare.
– Vi har ingen kontinuitet i spelet eller i laget, utan man byter mittfältare och mittbackar. Jag tror ju att man måste ha 3-4 spelare som man kan lita på och så bygger man laget kring dem. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

230912 Samuel Gustafson of Sweden looks dejected after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Austria on September 12, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JM0531

Sverige har inte tagit sig till de två senaste mästerskapen, något Ravelli hoppas det ska bli ändring på.
– Det måste till en drastiskt förändring så att man ska kunna komma upp i ett spel där man kan komma till slutspel. Det är någonting som saknas, jag vet inte riktigt vad, faktiskt, säger han.

LÄS MER: Glenn Strömberg erkänner vad han egentligen tycker om Zlatan Ibrahimovic: ”Jag tycker han borde vara mer så”