Thomas Ravellis svåra sorg – förre lagkamraten och nära vännen död: ”Jag kan inte förstå…”

IFK Göteborg-legendaren Stefan Lindqvist är död.
52-åringen gick bort i sviterna av förlamningssjukdomen ALS.
– Jag kan inte förstå att han är borta, säger Thomas Ravelli till lokaltidningen GT.

IFK Göteborg är i dag i sorg efter dödsbeskedet av klubblegendaren Stefan Lindqvist. Thomas Ravelli minns sin förre lagkamrat och nära vän efter det tragiska beskedet.

Thomas Ravellis sorg

Redan 1989 träffades Ravelli och Lindqvist för första gången på fotbollsplanen – som motståndare. Men bara två år senare fördes de samman som lagkamrater i IFK Göteborg.

Thomas Ravelli, IFK Göteborg
191029 Thomas Ravelli blir intervjuad i sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_456

Det blev starten på en lång och fin vänskap.
– Vi bodde grannar och umgicks hela tiden. Vi grillade, åkte på både sommar- och vintersemestrar med våra familjer. Det var en fin tid. Vi levde väldigt nära varandra, säger Ravelli till lokaltidningen GT.

IFK-legendaren död

Men för tio år sedan insjuknade Lindqvist i hemska förlamningssjukdomen ALS.
– Han slog mig ofta när vi spelade tennis eller bordtennis. Men så började jag vinna mot honom. Jag fattade inte vad det var frågan om, inte Stefan heller. Det tog tid innan Stefan fick reda på att han var sjuk i ALS. Stefan har kämpat så mycket. Men han har aldrig klagat. Han var inte en kille som gnällde över något, säger målvaktslegendaren till tidningen.

Stefan Lindqvist, IFK Göteborg
190706 Stefan Lindqvist under en välgörenhetsmatch för ALS-forskning inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och GIF Sundsvall den 6 juli 2019 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

I dag möttes Ravelli av tragiska beskedet att hans nära vän Stefan Lindqvist gått bort. Kroppen klarade inte av mer och han blev 52 år gammal.–
Det känns hemskt. Jag är chockad. Jag visste att han var sjuk, men det går aldrig att förbereda sig mentalt på att ens bästa kompis ska dö. Jag kan inte förstå att han är borta, säger Ravelli i intervjun.

En annan gammal lagkamrat i ”Blåvitt” är Håkan Mild som beskriver sin sorg så här:
”Tack för att du gjort oss andra till bättre människor, din inställning att alltid göra sitt bästa har påverkat mig till dom värderingar jag har idag. Du kommer alltid vara en av de speciella lagkamraterna för mig”, skriver han på Twitter.

LÄS MER: Svenska division 5-klubbens vilda pengaregn(!) – så många miljoner får de efter Marcus Danielsons rekordövergång