Svenska division 5-klubbens vilda pengaregn(!) – så många miljoner får de efter Marcus Danielsons rekordövergång

Svenska division 5-klubbens vilda pengaregn(!) – så många miljoner får de efter Marcus Danielsons rekordövergång

Landslagsbacken Marcus Danielson lämnar Djurgården i en rekordaffär.
Då jublar division 5-klubben Skogstorps GoIF över galna pengaregnet.
– Oj, oj, oj, säger den chockade ordföranden Pär Eriksson till Sportbladet.

Det är bomben som fortfarande chockar fotbolls-Sverige. I dag blev det klart att landslagsbacken Marcus Danielson lämnar Durgården efter SM-guldet.

Danielson lämnar Dif

30-årige mittbacken har skrivit på för kinesiska Dalian FC och Djurgården får otroliga 50 miljoner kronor för övergången. Den enskilt dyraste försäljningen i klubbens historia.

Marcus Danielson, Djurgården
191118 Marcus Danielson of Sweden during line up ahead of the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Faroe Islands on November 18, 2019 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Men det är inte bara Djurgården som jublar över pengaregnet. Utan även en svensk division 5-klubb i Eskilstuna.

Div 5-lagets pengaregn

Danielson spelade i moderklubben Skogstorps GoIF fram till att han var 17 år och nu får klubben rätt till en solidaritetsersättning. Och det handlar om en rejäl summa pengar för en så pass liten klubb.

Det handlar alltså om hela 1 miljon kronor som Eskilstunaklubben får efter Danielsons rekordövergång, enligt Sportbladets uppgifter.
– Oj, oj, oj… Är det så mycket? Det betyder jättemycket. Vi är ju en förening i division 5. En kvartersklubb, säger den chockade ordföranden Pär Eriksson till kvällstidningen.

Marcus Danielson, Djurgården
191102 Djurgårdens Marcus Danielson jublar med Lennart Johanssons pokal under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Norrköping och Djurgården den 2 november 2019 i Norrköping. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 136077

Skogstorps GoIF omsätter i dag en miljon kronor per år och kommer nu alltså att dubbla sin omsättning tack vare Marcus Danielson. Men den lokala klubben kommer inte att få hybris efter pengaregnet
– Nu ska jag vara en försiktig herre och det är ju en engångssumma så vi ska inte fara iväg. Men säg så här: Vi ska inte göra någon elitsatsning, det är det andra föreningar i Eskilstuna som gör, utan vi är en hundraårig förening som ska finnas i hundra år till med själen i barn- och ungdomsidrotten. Det är dem det här ska gynna, och det tror jag Marcus skulle gilla att jag säger också, säger Eriksson i intervjun.
– Sedan tycker jag att det här är så härligt eftersom Marcus är mer än bara ett namn för oss. Han är oss väldigt nära. När vi fyllde 100 år förra året var han mitt i Djurgårdens slutmatcher men kom ändå på vår fest och var här en hel kväll för att visa sin respekt för sin barndomsklubb. Alla i Skogstorp vet vem han är och han har en så jäkla bra attityd som fortfarande finns så nära klubben.

LÄS MER: Malmö FF:s stora ilska – vill nu förändra HELA Allsvenskan: ”Jag ser inga nackdelar med det”