Malmö FF:s stora ilska – vill nu förändra HELA Allsvenskan: ”Jag ser inga nackdelar med det”

Malmö FF:s stora ilska – vill nu förändra HELA Allsvenskan: ”Jag ser inga nackdelar med det”

Malmö FF åkte ur Europa League.
Nu vädjar spelarna om en förändring av Allsvenskan.
– Jag ser inga nackdelar faktiskt. Vilka skulle det vara?, säger stjärnan Anders Christiansen.

Malmö FF tog sig ännu en gång förbi Europa Leagues gruppspel, och hade ett bra läge med sig från det första mötet mot Wolfsburg. I Tyskland blev det förlust med 1-2, och med ett viktigt bortamål var returen vidöppen.

”Det är inte optimalt”

Men Wolfsburg gjorde 1-0 efter ett kontroversiellt VAR-beslut, och siffrorna rann till sist iväg till hela 0–3. Malmö FF är därmed utslagna, och efteråt vädjade spelarna om en förändring av Allsvenskan.

200227 Anders Christiansen of Malmö FF during the Europa Leauge match between Malmö FF and Wolfsburg on February 27, 2020 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Malmö ligger nämligen mitt i en försäsong, samtidigt som nästan samtliga klubbar i Europa ligger mitt i en säsong.

– Det är inte optimalt på något sätt som det är nu när säsongen tar slut i november och börjar igen i april. Vi har bara fyra-fem matcher från säsongen är slut tills nu, säger Anders Christiansen till Aftonbladet.

”Tiderna ändras”

Lösningen, enligt MFF-spelarna, hade varit att precis som resterande Europa gå över till ett höst/vår-system, till skillnad mot vår/höst som råder nu. Anders Christiansen menar att det ”inte finns några alls”.

– Det har ju inte varit en issue eftersom Sverige inte inte regelbundet haft ett lag som gått vidare i Europa. Men tiderna har förändrats. Man måste anpassa sig till de nya tiderna. Det har Superligan i Danmark gjort. Man började i april förr men nu börjar man i februari. Tiderna ändras och man kan inte vara så konservativ med allt, säger han.

200227 Players of Malmö FF after the Europa Leauge match between Malmö FF and Wolfsburg on February 27, 2020 in Malmö. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Han får medhåll av anfallaren Marcus Antonsson.

– Det är klart att det är segt att stå här och prata om att vi inte är i säsong men det är ju också fakta. Klart att vi vill vara med och tävla på riktigt, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!