IFK Göteborg i stor sorg – Blåvitt-legendaren har gått bort 52 år gammal: ”Tack för minnena”

IFK Göteborg är i sorg.
Förre Blåvitt-kaptenen Stefan Lindqvist har gått bort i sviterna av ALS.
IFK-legendaren blev 52 år gammal.

På 90-talet var Stefan Lindqvist lagkapten och en nyckespelare i IFK Göteborg. Det blev hela fem SM-guld och många imponerande insatser i Europa när Blåvitt gjorde upp med världens bästa klubbar i Champions League.

Stefan Lindqvist död

Efter att karriären tog slut har Lindqvist kämpat mot den hemska förlamningssjukdomen ALS i tio år. I somras hyllades IFK-legendaren av klubben och tidigare lagkamrater med en legendarmatch i hans ära samt för att belysa kampen mot ALS.

Stefan Lindqvist, IFK Göteborg
190706 Stefan Lindqvist efter en välgörenhetsmatch för ALS-forskning inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och GIF Sundsvall den 6 juli 2019 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

I dag kom det olyckliga beskedet att Stefan Lindqvist gått bort. Han blev 52 år gammal.

IFK Göteborg i sorg

IFK Göteborg uttrycker nu sin sorg för tidigare lagkaptenen.
”Det är med stor sorg IFK Göteborg har nåtts av beskedet att Stefan Lindqvist har avlidit i sviterna av ALS”, skriver Blåvitt på sin webbplats.
”I sorgen tänker vi särskilt på Stefans fru Ulrika och döttrarna Victoria och Annie. Tack för minnena, Stefan. Vila i frid.”

Stefan Lindqvist, IFK Göteborg
961015 Fotboll, Champion League, IFK Göteborg – Milan: Lagkaptenerna Paolo Maldini, Milan och Stefan Lindqvist, Göteborg hälsar på varandra. © Bildbyrån – 20029

Stefan Lindqvist inledde sin karriär i Halmstad för att sedan pröva på utlandet i en säsong hos schweiziska Neuchatel-Xamax. Därefter vände han hem till Sverige igen och spelade för IFK Göteborg från 1991 till 1997.

LÄS MER: Henke Larsson nobbar BÅDE Messi och Ronaldo i den eviga frågan: ”För mig är han bäst någonsin!”