Thomas Ravellis helsköna passning till Zlatan – när VM 94-hjälten ger sin syn på Ibrahimovic: ”Man ska vara ärlig”

Thomas Ravelli skulle göra sitt första framträdande som tv-expert.
Då var han inte rädd för att delge sina uppriktiga åsikter om världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.
– Då ska man vara ärlig, sa Ravelli till Expressen.

Den före detta fotbollsspelaren och sedermera expertkommentatorn Ralf Edström kommenterade Sverige–Ungern en gång i tiden. Då höll han inte igen när han kritiserade Sveriges stora stjärna Zlatan Ibrahimovic.

Zlatans sågning

Bland annat menade Edström att ”Ibra” inte hade kämpat ordentligt och var nära att dra på sig ett rött kort i en, enligt experten, underkänd insats. Som svar på tal uttryckte Ibrahimovic för Sportbladet det här numera berömda citatet:
– Han kan jobba i min trädgård. Det är hans nivå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
151114 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i EM-kvalets playoff mellan Sverige och Danmark den 14 november 2015 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / 44090

Trots deras osämja under Ibrahimovic karriär hyllade Edström honom när han la skorna på hyllan.
– Det är en fantastisk karriär. Helt makalös. Han var lite valpig i början och jag var lite kritisk mot honom när jag jobbade på radion, men det berodde på att jag inte tyckte att hans kroppsspråk gentemot lagkamraterna var okej. Men sen växte han till sig. Han har haft framgångar i alla klubbar han har varit och det är den störste fotbollsspelaren vi har haft i Sverige någonsin. Han är överlägset bäst, sa han till Expressen.

LÄS MER: Börje Salmings oförglömliga ord om Zlatan Ibrahimovic i deras omtalade bråk säger egentligen allt om ”Ibra”

Ravellis passning

När det några år efter Edströms sågning var dags för EM skulle Thomas Ravelli göra sitt första framträdande som tv-expert för Expressen. Då fick han frågan om han var nervös inför att kritisera Ibrahimovic.
– Nej, men det beror på hur matchen gestaltar sig och vilken insats han gör. Jag tycker det syns att han är tillfreds på planen och utstrålar ett helt annat lugn nu och det smittar givetvis av sig hos resten i laget, förklarade Ravelli för Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Ravelli, fotboll
191029 Thomas Ravelli blir intervjuad i sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_456

VM 1994-hjälten fortsätter sitt resonemang, med en bekant referens.
– Men gör man en dålig match, då ska man vara ärlig och skriva vad man tycker om matchen. Sen är frågan om det blir som med Ralf Edström som fick jobba i hans trädgård, jag kanske får tvätta hans bilar, det vet man aldrig, sa Ravelli skämtsamt.

LÄS MER: Olof Lundhs oväntade drömnamn som ny förbundskapten – vill se VM 94-hjälten som Janne Anderssons ersättare