SVT-programledaren André Pops fräcka passning till rivalen TV4 – i direktsändning

Under fotbolls-VM har SVT och TV4 delat på matcherna.
Nu bjuder SVT-programledaren André Pops på en fräck gliring till rivalen TV4.
– I vissa kanaler ska det ju sändas reklam så ofta det bara går…, säger han i SVT-sändningen.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

I går avgjordes hela VM:s gruppspel med de fyra sista matcherna. Då blev det rejält dramatiskt på grund av VM:s nya regel.

”Det är helt vansinnigt”

När först Japan kunde spela på resultatet trots att de låg under mot Polen och ändå gå vidare till VM-åttondelsfinal på färre gula kort än Senegal. Allt på grund av den nya fair play-regeln i VM.
– Det är helt vansinnigt att ett lag som ligger under inte vill anfalla, reagerade TV4-experten Hasse Backe efter matchen.

Likadant blev det senare på kvällen när Belgien och England gjorde upp i en ren gruppfinal – som inget lag ville vinna. Båda lagen formerade nästan enbart bänkspelare på planen och när Belgien tog två gula kort i första halvlek så hade alla samma teori.

Jonas Erikssons förslag

Belgien gjorde det för att få sämre fair play än England och därför komma tvåa i gruppen. Andraplatsen i gruppen gav nämligen ett betydligt skönare slutspel. Men Belgien vann ändå matchen i slutändan, de vann även gruppen och får nu en tuff väg för att nå VM-final.

I SVT-studion diskuterade domarexperten Jonas Eriksson fair play-regeln och då föreslog SVT-experten att båda grupperna borde spelat exakt samtidigt för att inte få något fulspel mellan lagen.
– Då kan de ställa upp med de bästa spelarna, säger Eriksson i SVT.

Pops fräcka passning

Efter det förslaget kom sedan SVT-programledaren André Pops med svaret på varför det förslaget inte hade fungerat – och bjöd samtidigt på en fräck passning till konkurrenten TV4.
– Det går inte, säger tv-kanalerna. Det är klart att det är de som styr. Man måste sprida ut matcherna och i vissa kanaler ska det ju sändas reklam så ofta det bara går, säger Pops i SVT-sändningen.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Dela artikeln om du gillar André Pops!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Zlatans mäktiga VM-hyllning till svenska landslaget i natt: ”Jag är inte förvånad…”